02
ΜΑΡ

Μπακογιάννη: Κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει το πρόβλημα της χώρας


 Κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει το πρόβλημα της χώρας και αντί να μειώσει το έλλειμμα του δημοσίου ρίχνει όλο της το βάρος στην υπερφορολόγηση και ακολουθεί πολιτική «στραγγαλισμού» της αγοράς, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε στην κυβέρνηση να ενεργοποιήσει και να ψηφίσει την ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία προβλέπει ότι θα πληρώνει το κράτος τις οφειλές του εντός 30 ημερών, πλην των νοσοκομειακών που θα πληρώνονται σε 60 ημέρες. Από μόνο του αυτό σημαίνει ότι περίπου 6,5 δισεκατομμύρια θα πέσουν στην αγορά και θα ενδυναμωθεί η οικονομική δραστηριότητα, είπε.

Επισήμανε πως και το πολιτικό σύστημα δεν έχει αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και συμπεριφέρεται σαν αν βρισκόμαστε πριν από την κρίση. «Είναι αδιανόητο η λογική που κυριαρχεί να είναι του άσπρου-μαύρου, να υπάρχουν κοκορομαχίες περί όνου σκιάς στις τηλεοράσεις. Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα, εθνική συνεννόηση», σημείωσε και διατύπωσε την πρόταση το πολιτικό σύστημα να κόψει από τον εαυτό του 150.000.000 ευρώ για να δώσει πίσω το ΕΚΑΣ στους δικαιούχους.

Χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνη» για την οικονομία τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές τώρα. Ωστόσο παρατήρησε πως όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις, το πολιτικό σκηνικό δεν θα είναι ίδιο με το σημερινό και «ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης».

Σε ερώτηση ποια κόμματα θα συνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο μετεκλογικά, απάντησε ότι την εντολή για συνεργασία τη δίνει ο λαός και αυτή θα γίνει με βάση συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και όχι στη βάση συμπεριφορών προσωπικοτήτων ή θέσεων που μοιράζονται.

Σχετικά με τη ΝΔ και τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά υπογράμμισε: «Μετά βεβαιότητας η ΝΔ του σήμερα δεν είναι η ΝΔ την οποία εγώ υπηρέτησα επί 20 χρόνια. Η ΝΔ που εγώ υπηρέτησα ήταν, με όλες τις αδυναμίες της, ένα κόμμα το οποίο πάντοτε έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Μπορεί κανένας να της προσάψει πολλά, αλλά δεν μπορεί να πει ότι δεν ακολουθούσε, με όλους τους ηγέτες που είχε, μια πολιτική υπευθυνότητας. Η ΝΔ του σήμερα είναι ένα κόμμα το οποίο ακολουθεί τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στον τρόπο έκφρασης και στο αντιμνημονιακό του πάθος. Ένα κόμμα το οποίο έχει κυβερνήσει την Ελλάδα, ένα κόμμα που ξέρει τι θα πει να κυβερνά και ξέρει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα δεν μπορεί να πολιτεύεται με υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα». Είπε ακόμα ότι ο κ. Σαμαράς έχει ελάχιστη αξιοπιστία στην Ευρώπη επειδή καταψήφισε το Μνημόνιο .

Κατά την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κωστή Χαντζαρίδη και μέλη της διοίκησης, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα στην αγορά της πόλης. Συναντήθηκε, επίσης, με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Γιάννη Μυλόπουλο, ενώ είχε σύσκεψη με την Ομάδα Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Produced by