02
ΜΑΡ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της οποίας τα μέλη του οργάνου ενημερώθηκαν, κατ' αρχήν από τους υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και την Βόρειο Αφρική.

Σε ότι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, η αίσθηση που αποκόμισε το Πολιτικό Συμβούλιο μετά και την ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι βρισκόμαστε εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων μιας δύσκολης προσπάθειας, δεδομένου ότι υπάρχει και η άποψη πως η κρίση δημιουργεί και νέες ευκαιρίες.

Στην ίδια κατεύθυνση αντιμετωπίζεται και η κρίση της Βορείου Αφρικής, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις εμπεριέχουν και εκεί ευκαιρίες που απαιτούν ωστόσο ευρωπαϊκή ενεργοποίηση μιας και η κρίση θα έχει επιπτώσεις και στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο για όλες τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και ειδικότερα για το ΕΣΠΑ , τον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΤΕΑΝ καθώς επίσης και για την νεανική επιχειρηματικότητα.

Τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία προέδρευσε, ασθενούντος του κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, απασχόλησαν και ζητήματα κομματικής λειτουργίας, καθώς και ο προγραμματισμός της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου 2011.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να συνεδριάζει εν είδει "πρωινού καφέ" άπαξ της εβδομάδος το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος προκειμένου να γίνεται επισκόπηση της συγκυρίας αλλά και να κατατίθενται προτάσεις.

Αυτή η απόφαση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ ώστε - όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πηγές του Κινήματος - το κόμμα να γίνει σημείο αναφοράς, διαλόγου, και επιδίωξης συγκλίσεων και λύσεων.

Παράλληλα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ως ευκαιρία "ανοίγματος" της οργάνωσης και συμμετοχής των πολιτών.

Η εκκίνηση του εσωκομματικού διαλόγου στην πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη θα γίνει από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και σε ένα δεύτερο κύκλο οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ θα τεθούν σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και όλη την κοινωνία σε ολόκληρη την χώρα.

Τέλος το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει κινήματα πολιτών που επικουρούν, όπως είπαν στελέχη του Κινήματος, την εθνική προσπάθεια φέρνοντας ως παράδειγμα τα κινήματα υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων.

Produced by