08
ΜΑΡ

«Μείζον εθνικό θέμα» με το Καστελόριζο


Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα, για επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, με συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» έθεσε θέμα για το Καστελόριζο, εξαιρώντας το από ένα ενδεχόμενο «πακέτο» διαπραγμάτευσης για το Αιγαίο , υποστηρίζοντας ότι το Καστελόριζο, δεν είναι μέρος του Αιγαίου, αλλά της Μεσογείου!

Με αφορμή τη δήλωση αυτή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «μείζον εθνικό θέμα». Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ανέφερε: «Από τις αρχές του χρόνου μέσα στο κοινοβούλιο είχα προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να εφεύρει, να επινοήσει τρόπους, να βγάλει το Καστελόριζο έξω από την ανάπτυξη της ΑΟΖ. Ο κ. Νταβούτογλου έχει αρχίσει να μεθοδεύει αυτήν την κατάσταση. Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί εις βάρος της χώρας σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα θέτει ζήτημα Καστελόριζου. Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το αν το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί στις συζητήσεις που έχει αυτή την ώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Τούρκος αξιωματούχος.
Produced by