09
ΜΑΡ

Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση


Νέα, σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς , ένα μόλις 24ωρο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τη συζήτηση περί συναίνεσης, που ακολούθησε. Από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία σήμερα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «περάσαμε το τελευταίο τρίμηνο μια ύφεση της τάξης του 6,6%, που δεν είχαμε γευτεί σε αυτή τη χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, όπου το οικονομικό πρόβλημα έχει γίνει βαθύτατα κοινωνικό και υποχρέωση του κάθε πολιτικού κόμματος είναι να σταθεί δίπλα στον απλό πολίτη. Επανέλαβε, δε, την ανάγκη στήριξης των ανέργων, των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθών και των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται περισσότερο από την κρίση, επισημαίνοντας πως «αυτή την ευαισθησία δεν θα την αφήσουμε ούτε στην Αριστερά να την μονοπωλήσει, ούτε στο ΠΑΣΟΚ ότι δήθεν γνωρίζει τη λύση του». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν πουλάμε ελπίδα με τη νοοτροπία του λαϊκισμού. Ζούμε στην εποχή του συγκεκριμένου κι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το δικό μας το πρόγραμμα δεν έρχεται να μοιράσει δάφνες και ωσαννά και την απόλυτη επιτυχία, αλλά είναι πολύ συγκεκριμένο».

Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ελευθερίου-Κορδελιού-Ευόσμου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκε από τους δημάρχους για τα τοπικά προβλήματα, ενώ περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους και μπήκε σε καταστήματα. «Η ανεπάρκεια και η αφροντισιά της κυβέρνησης είναι η φωτογραφία που βλέπει κανείς σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «όταν δεν υπάρχει εισόδημα, άρα δεν υπάρχει κατανάλωση, και δεν υπάρχει κρατική δαπάνη –που σημαίνει ότι δεν γίνονται επενδύσεις– τότε δεν κουνιέται ‘φύλλο’ στην αγορά. Τα μαγαζιά κλείνουν, η αγορά έχει ‘στεγνώσει’ και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

«Ζούμε μια πολύ δύσκολη εποχή, με μια κυβέρνηση που δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βλέπει –ούτε μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει– αυτό που καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες», είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Αλλά είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει μία και μόνο αποκλειστική ρότα: την πορεία που της έχει βάλει το Μνημόνιο . Και δεν έχει κοιτάξει καθόλου αυτές τις δυνατότητες που θα υπήρχαν ακόμα και μέσα από το Μνημόνιο, εάν το είχε διαπραγματευθεί. Δεν είναι δυνατόν να περάσεις το πρόβλημα της οικονομικής ευρωστίας σου, μέσα από τη θανάτωση χιλιάδων πλέον καινούριων ανέργων καθημερινά, και ιδιαίτερα όταν αυτό αντανακλά κυρίως το πρόβλημα στα νέα τα παιδιά».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «αρρωστημένη ψυχολογία», από την οποία «τραυματίζεται η κοινωνική συνοχή του τόπου» και κατέληξε: «Και δεν βγαίνει ένας Χριστιανός να δώσει κάποιο μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδα ότι θα δώσουμε τη μάχη προκειμένου να μπορέσουμε ορισμένες από τις μειώσεις να μην τις κάνουμε τώρα, ορισμένες από τις επενδύσεις να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε πιο γρήγορα για να πέσει λίγο χρήμα στην αγορά».


Produced by