09
ΜΑΡ

Παπανδρέου: Με περισσότερα εφόδια στη Σύνοδο


Δύσκολο σταθμό στη μέχρι τώρα πορεία της χώρας, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο όπως επεσήμανε «Πάμε στη διαπραγμάτευση αυτή με πολλά περισσότερα εφόδια απ’ ό,τι είχαμε πριν από δώδεκα μήνες, και αυτό έχει να κάνει βεβαίως και με τη συνολική δουλειά που έχουμε κάνει αυτό το χρόνο».

Ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς υπογράμμισε ότι τους ζήτησε «να συμβάλουν και αυτοί στις όποιες προσπάθειές μας, και με τους αντίστοιχους Ευρωπαίους συναδέλφους των δικών τους κομμάτων, αλλά και δημόσια, με τη δική τους φωνή, στη στήριξη της προσπάθειας που κάνει η χώρα». «Και αν στο εσωτερικό της χώρας μπορώ να κατανοήσω, συνέχισε ο πρωθυπουργός, έστω και οριακά, τα αντιπολιτευτικά κίνητρα του καθενός, είναι σαφές ότι πολλά κρίνονται και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Και εκεί, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού συσχετισμού δυνάμεων». Ο Γ. Παπανδρέου παράλληλα άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για την αντιμνημονιακή της θέση λέγοντας «δεν είναι σοβαρά πράγματα, την ώρα που η χώρα μας περνάει μια τέτοια κρίση, να χειριζόμαστε τα θέματα με ελαφρότητα, δηλαδή να λέμε εδώ - και αναφέρομαι προφανώς στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο , και έξω να μιλάνε για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην θετική εξέλιξη της χθεσινής υπερψήφισης από το Ευρωκοινοβούλιο, της πρότασής της κυβέρνησης για τα ευρωομόλογα και για τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τον λεγόμενο «Tobin tax, και συνεχάρη της ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ για την επιτυχή έκβαση της πρότασης.

Produced by