10
ΜΑΡ

Ν.Δ.: Ο πρωθυπουργός τορπιλίζει τη συναίνεση


Ευθεία επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε πως με τη στάση του «τορπιλίζει τη συναίνεση», εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Μετά τη συνάντηση και ενώ υπάρχει μια συναίνεση στα αυτονόητα –επιμήκυνση, ευρωομόλογα , κ.λπ.– τα οποία έχουμε πει εμείς πρώτοι, την επομένη στο Υπουργικό Συμβούλιο υπήρξε η αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός έβαλε φωτιά. Για εμάς αυτό είναι αδιανόητο. Τορπιλίζει τη συναίνεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη θέση του κόμματός του ότι τόσο στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όσο και σε αυτή της 25ης Μαρτίου η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει τη χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.


Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε πως «ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος που είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαχείριση του χρέους» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Λίγο αργά θυμήθηκε ο κ. Παπανδρέου να κάνει τον σκληρό, όταν για μήνες ήταν πειθήνιος και δεν διαπραγματευόταν το παραμικρό». Προειδοποίησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό πως η Ν.Δ. δεν θα δεχθεί να εμφανίσει η κυβέρνηση ως εθνική επιτυχία και αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης «την περαιτέρω... σκλήρυνση του Μνημονίου με κερασάκι την επιμήκυνση».

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στα σχόλια του επικεφαλής του ΔΝΤ για τη χώρα μας, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διασύρεται η χώρα μας. «Πες τε μου αν είναι η πρώτη φορά που ακούτε να διασύρετε η χώρα και κανείς να μην βγαίνει από την κυβέρνηση να υποστηρίζει αυτόν τον τόπο. Όλες οι χώρες έχουν προβλήματα. Στην Ευρώπη δεν ψάχνουν τρόπους επίλυσης μόνο για εμάς. Εμείς έχουμε βγει και διασύρουμε τη χώρα μας. Τόσα έχουμε ζήσει αυτούς τους μήνες», δήλωσε, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «διγλωσσία», τονίζοντας ότι «πίεσε τον Στρος Καν για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Όταν έλεγε πως έψαχνε λεφτά για τον τόπο, ήταν η εποχή που έλεγε πως "λεφτά υπάρχουν". Όταν πήγαινε στον Στρος Καν ήταν η περίοδος που ξόρκιζε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι «αποκαλύπτει την πλήρη διάλυση και ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης Παπανδρέου ακόμα και στον κρισιμότατο τομέα των εσόδων».
Produced by