11
ΜΑΡ

Πρωτοφανή δυσαρέσκεια "έδειξε¨" το βαρόμετρο


Πρωτοφανής είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών, με το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα να επιδεινώνεται ραγδαία, σύμφωνα με τα ευρήματα των δεικτών του Βαρόμετρου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Στις 6,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ , σύμφωνα με την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων της Public Issue που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός "Σκάι" στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 35% έναντι 28,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 71% των πολιτών εκτιμούν πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αν και το 53% πιστεύουν πως τελικά η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο, για το Μάρτιο του 2011 το 78% των πολιτών πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 80% δηλώνει πως αισθάνεται δυσαρεστημένο από τη ζωή που ζει σήμερα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το εύρημα, σύμφωνα με το οποίο το 73% των πολιτών εκτιμά πως η οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο θα χειροτερέψει ενώ σχεδόν ένας στους δύο δεν βλέπει φως στο βάθος του τούνελ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Produced by