14
ΜΑΡ

Σημαντικός σταθμός η Σύνοδος


Σημαντικό σταθμό στον αγώνα που κάνει η χώρα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη Σύνοδο Κορυφής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Είναι  σημαντικός σταθμός, που δείχνει τη θετική πορεία της χώρας μας, όχι μόνο την πορεία που έχει κάνει η Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός, αλλά μια πορεία και προς τα έξω, στις αγορές. Είναι ένα μήνυμα ασφαλείας και προς τις αγορές ότι, την Ελλάδα θα την στηρίξουμε, στην πορεία που έχει αποφασίσει να πάει», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και προσέθεσε πως έχουμε πολλά να κάνουμε για το καλό της οικονομίας, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του κ. Παπούλια.


Όσον αφορά το μέτωπο Παρισιού- Βερολίνου για το οποίο ενδιαφέρθηκε να μάθει ο Πρόεδρος, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Νομίζω ότι και η μία πλευρά και η άλλη, το έβλεπαν μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτό συνέβαλε τελικά και στη δική μας δυνατότητα να μπορέσουμε να συζητήσουμε για ένα ευρύτερο πακέτο. Και το βασικό νομίζω είναι ότι, αναγνωρίστηκε πως η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα, ότι ο Ελληνικός λαός πράγματι έχει κάνει θυσίες και ότι αυτό έπρεπε να επιβραβευθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελείωσε ο αγώνας τον οποίο έχουμε να κάνουμε».

«Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί, όταν θέλει. 'Ηταν επιβράβευση των προσπαθειών και των θυσιών του λαού. Κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη. Αλλά ο αγώνας συνεχίζεται για μία Ελλάδα της ευνομίας, της διαφάνειας και της ανάπτυξης».

Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι «πρέπει για να βγει η χώρα από την κρίση, πρέπει να στηριχθεί στις δικές μας δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τον σημαντικό πλούτο, που διαθέτουμε, για να βγάλουμε την Ελλάδα από τη θέση που βρίσκεται σήμερα».

Produced by