20
ΜΑΡ

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Αντ. Σαμαράς


Για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναχωρεί αύριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς .

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, θα λάβουν μέρος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ.

Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς ξεκινάει από αύριο κατ’ ιδίαν συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με:

· Τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Υβ Λετέρμ,
· Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας και Πρόεδρο του PSD, Δόκτορα Πέδρο Κοέλιο,
· Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ζέρζι Μπούτσεκ,
· Τον Επίτροπο για το Δημοσιονομικό Προϋπολογισμό και Προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιάνους Λεβαντόβσκι,
· Τον Γερμανό Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ πρ. Πρόεδρο και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και της Ειδικής Επιτροπής σχετικά με τις προκλήσεις πολιτικής και τους δημοσιονομικούς πόρους για μία βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2013 κ. Ράιμερ Μπέγκε,
· Τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ κ. Γιόζεφ Ντόλ
· και με τον Γάλλο Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ κ. Αλέν Λαμασούρ, Πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
· Παράλληλα θα έχει συναντήσεις εργασίας με την ομάδα των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας , ο Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας κ. Νότης Μηταράκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου, και οι σύμβουλοι του Προέδρου, Καθηγητής κ. Γιάννης Μουρμούρας και κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.Ο πρόεδρος της ΝΔ , μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί κατ΄ ιδίαν με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Υβ Λετέρμ, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας και πρόεδρο του PSD, δόκτορα Πέδρο Κοέλιο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζέρζι Μπούτσεκ, τον επίτροπο για τον Δημοσιονομικό Προϋπολογισμό και Προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιάνους Λεβαντόβσκι, τον Γερμανό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, πρ. πρόεδρο και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και της Ειδικής Επιτροπής σχετικά με τις προκλήσεις πολιτικής και τους δημοσιονομικούς πόρους για μία βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2013, Ράιμερ Μπέγκε, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντόλ, και με τον Γάλλο ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Αλέν Λαμασούρ, πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις εργασίας με την ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.


Produced by