21
ΜΑΡ

Επιστολή Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό


Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό απαντά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος τον κατέδειξε ως υποκινητή επίθεσης εναντίον του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας, προς τον κ. Παπανδρέου, "Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει τη συμφωνία και την κάλυψή σας".

Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό μιά σειρά περιστατικά για να καταδείξει τις ευθύνες του κ. Πάγκαλου. Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:"-Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας, στις 6/3/2010, κατήγγειλε ψευδώς ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων τα ονόματα θα έδινε στην αστυνομία, ξυλοκόπησαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Οι έρευνες της αστυνομίας απέδειξαν πως οι δράστες δεν είχαν καμία σχέση με τον πολιτικό μας χώρο.-Μετά το τραγικό περιστατικό του εμπρησμού της Marfin, άφησε χυδαία υπονοούμενα, σχετικά με τη συμμετοχή μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον εμπρησμό. Στις 6/3/2011, επανήλθε από τη δημόσια τηλεόραση, καταλογίζοντας ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καίνε πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας-Στις 27/2/2011 κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσχεδιάσει τις διαμαρτυρίες εναντίον του στο Παρίσι, σε εκδήλωση μάλιστα, όπου κανείς δεν γνώριζε ότι θα παρευρισκόταν.-Στις 21/3/2011, επανήλθε με τις ίδιες ανυπόστατες κατηγορίες για διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κερατέας εναντίον του. Κατονόμασε μάλιστα δύο πολίτες ως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που οργάνωσαν και υποκίνησαν αυτό το περιστατικό, αλλά για κακή του τύχη κανείς εκ των δύο δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ".Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι παρά τις διαψεύσεις και στα τέσσερα αυτά περιστατικά, ο κ. Πάγκαλος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά επέμεινε να χυδαιολογεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, "συγκρίνοντας τη δράση μας με αυτή των ναζί και καταλογίζοντάς μας σχεδιασμό ‘αντάρτικου πόλεων’ για την κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας".Σήμερα, μάλιστα, σημειώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάγκαλος "σε ένα νέο τηλεοπτικό παραλήρημα, ούτε λίγο ούτε πολύ με κατέδειξε ως υποκινητή δολοφονικής απόπειρας εναντίον του"."Είναι πια προφανές -υπογραμίζει ο κ. Τσίπρας- ότι η στάση και η συμπεριφορά του αντιπροέδρου σας, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής. Στους παλιότερους, φέρνει στη μνήμη άλλες εποχές που όλοι νομίζαμε ότι δεν θα ξαναεπιστρέψουν. Εποχές όπου η δημοκρατία ήταν σε κίνδυνο και κάποιοι προετοίμαζαν το έδαφος για αντιδημοκρατικές πρακτικές ενάντια στις δυνάμεις της αριστεράς. Σε εμάς τους νεότερους γεννά την ανησυχία για τη δημοκρατική ομαλότητα, αλλά και για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης".Ο κ. Πάγκαλος, προσθέτει ο κ. Τσίπρας, "δεν είναι ένας γραφικός πολιτικός σχολιαστής που έχει το ακαταλόγιστο να επιτίθεται κατά πάντων. Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας. Και αν η συμπεριφορά του αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία, αυτό το χρεώνεστε εσείς προσωπικά, όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε. Από την πλευρά μας, σας ενημερώνω ότι δεν σκοπεύουμε πλέον να ασχοληθούμε με τον κ. Πάγκαλο μεμονωμένα, αλλά όσο τον ανέχεστε να σας εκπροσωπεί, με την κυβέρνησή και με εσάς προσωπικά. Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει τη συμφωνία και την κάλυψή σας".


Produced by