29
ΜΑΡ

Η απασχόληση στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης στη Βουλή


Θέματα συναρμοδιοτήτων των υπουργείων, εξοικονόμησης πόρων καθώς και ενεργητικής πολιτικής, όπως η στήριξη ενεργούς απασχόλησης και κοινωνικών επιδομάτων, συζητήθηκαν στη σύσκεψη στη Βουλή με αντικείμενο κοινωνικά θέματα.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν προγράμματα του υπουργείου Παιδείας που αφορούν την κατάρτιση, επανακατάρτιση και τη δια βίου μάθηση και η σύνδεση τους με προγράμματα απασχόλησης -συναρμοδιότητα υπουργείων Παιδείας και Εργασίας- καθώς και ο αναπτυξιακός χαρακτήρας που μπορεί να προσλάβουν οι πανεπιστημιακές κλινικές -συναρμοδιότητα υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Θα πραγματοποιηθεί σειρά συσκέψεων των οποίων στόχος είναι η συγκέντρωση των στοιχείων και ο καθορισμός των συναρμοδιοτήτων των υπουργείων, ώστε να υπάρξουν στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να συμπληρώσουν ένα πίνακα των προτεραιοτήτων τους, καθώς και την κοστολόγησή τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ , Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ , Ηλίας Κικίλιας.
Produced by