31
ΜΑΡ

Στο ναδίρ ο δικομματισμός


Τη βαθιά κρίση του δικομματισμού αλλά και τη γενικότερη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, έρχεται να επιβεβαιώσει η τριμηνιαία δημοσκόπηση «Τάσεις», της Metron Analysis.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συγκεντρώνουν μαζί μόλις το 42,7% στην πρόθεση ψήφου, με τη μεταξύ τους διαφορά να κινείται στο 3,1% (22,9% έναντι 19,8%, αντίστοιχα). Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη μέτρηση, μόλις πριν από 3 μήνες, τα δύο κόμματα αθροίζονταν στο 47,1% (26,1% και 21%).

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ είναι στο 7,1%(από 8,7%), ο ΛΑ.Ο.Σ. αυξάνει το ποσοστό του στο 6,8% (από 5,1%), ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3,9% (από 3,3%), οι Οικολόγοι Πράσινοι περνούν το όριο εισόδου στη Βουλή με 3,3% (από 2,8%), η Δημοκρατική Συμμαχία είναι στο 2% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 1,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι αναδεικνύονται… πρώτο κόμμα με 32,5%!

Η νέα δημοσκόπηση έχει σημάνει συναγερμό σε Μαξίμου και Συγγρού, καθώς για μεν την κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη ραγδαία φθορά, ενώ για τη Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ μειώνεται, καταγράφει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό. Αντίθετα, χαμόγελα επικρατούν στο ΛΑ.Ο.Σ., που σε μία ακόμα έρευνα καταγράφεται ως το μόνο κόμμα με σταθερή δυναμική αύξησης των ποσοστών του.
Produced by