05
ΑΠΡ

Εντονη αντίδραση Πεταλωτή στα σχόλια του Τούρκου αντιπροέδρου


 Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή προκάλεσαν τα σχόλια του Τούρκου υπουργού Επικρατείας και αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος είπε ότι σε λίγο «θα ανοίξουν το μαντήλι για να ζητιανεύουν οι Έλληνες».

«Η άποψη του κ. Αρίντς, εικάζουμε ότι δεν αποτελεί θέση της τουρκικής κυβέρνησης γιατί στερείται αλήθειας και σοβαρότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής «υπενθύμισε», «για όσους το ξεχνούν», ότι «η Ελλάδα, χώρα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ, με μεγάλα επιτεύγματα μέχρι τώρα, παρά την πρόσκαιρη κρίση, επιφυλάσσει σε όλους τους πολίτες της και διατηρεί ένα βιοτικό επίπεδο που προφανώς για πολλές άλλες χώρες θα ήταν ζηλευτό» και σημείωσε ότι γι' αυτό «ο ελληνικός λαός είναι περήφανος για την πορεία που έχει χαράξει εδώ και χρόνια και για όλα όσα σχεδιάζει για το μέλλον του».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας σαφώς και είναι υπαρκτή, αλλά, υποστήριξε, «χάρη στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού θα επέλθει ανάταξη της οικονομίας μας μέσα από ένα εφαρμοζόμενο εθνικό σχέδιο όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν» και πως «γι' αυτό να είναι βέβαιοι οι πάντες».

Για ιταμή πρόκληση κάνει λόγο η ΝΔ , σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης. "Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Produced by