05
ΑΠΡ

Βγήκαν «μαχαίρια» στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ


Εκρηκτικό ήταν το κλίμα που επικράτησε κατά την ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τη Βάσω Παπανδρέου αλλά και άλλους βουλευτές να εξαπολύουν πυρά κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μάλιστα η κα Παπανδρέου έθεσε και θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους το 2013, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής. Όλο λέμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και στο τέλος τα παίρνουμε», τόνισε η κα Παπανδρέου, για να λάβει τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι «δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις , αλλά τοπικές ρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις».

Επικριτικοί προς τον κ. Παπακωνσταντίνου ήταν και άλλοι βουλευτές, με τη Σοφία Γιαννακά να δηλώνει ότι «νιώθω πως θέλω να στηρίξω την κυβέρνηση αλλά είμαστε ανακόλουθοι ως προς τις δεσμεύσεις μας» και τη Νάντια Γιαννακοπούλου να επισημαίνει για το θέμα των εγγυήσεων προς τις τράπεζες, απευθυνόμενη στον υπουργό: «Δεν με έχετε πείσει! Ως αντιπολίτευση είχαμε ανέβει στα κεραμίδια για τα 28 δισ. προς τις τράπεζες, τώρα κάνουμε τα ίδια!».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι «χρειαζόμαστε ισχυρό τραπεζικό σύστημα για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες».
Produced by