06
ΑΠΡ

Ντόρα: «Απαιτείται επαναστατική ρήξη με το παρελθόν»


Σε μία «επαναστατική ρήξη με το παρελθόν», καλεί πολίτες και πολιτικό σύστημα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, με άρθρο της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ.

Η κα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι «η κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία σηματοδοτεί την πτώση ενός σαθρού αναπτυξιακού οικοδομήματος. Αναπτύχθηκε μέσα από κρατικοδίαιτες λογικές και την υπερκατανάλωση που τροφοδοτούσε ο αλόγιστος υπερδανεισμός του κράτους». Τονίζει, ωστόσο, ότι «η νέα πραγματικότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να σημάνει το τέλος της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Η ευθύνη όλων μας σ’ αυτή τη συγκυρία είναι η αναγκαία μετάβαση στις καινούργιες συνθήκες να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. εκτιμά ότι «το πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα της κοινωνίας μας είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια έχουμε αγνοήσει, καταπιέσει, κακομεταχειρισθεί και αποδυναμώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας: τις δυνάμεις που θα μπορούσαν να τον βγάλουν απ’ αυτήν την κρίση» και σημειώνει ότι «το κλειδί για την κρίση είναι η πολιτική που θα απελευθερώσει αυτές τις δυνάμεις. Απαιτείται μια επαναστατική ρήξη με το παρελθόν και μια ριζική αλλαγή νοοτροπίας. Όπως λέει, η Δημοκρατική Συμμαχία επιδιώκει «την αλλαγή σε όλα και παντού. Προτείνουμε να προωθηθούν σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές σε όλους τους τομείς», θέτοντας ως προτεραιότητες, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του ιδιωτικού τομέα από την ασφυκτική κρατική γραφειοκρατία, την ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα και την αποκομματικοποίηση όλων των διοικήσεων δημόσιων οργανισμών, την καθιέρωση χαμηλών φορολογικών συντελεστών, την απελευθέρωση των αγορών της ενέργειας και των μεταφορών, την κατάρτιση ρεαλιστικού και συγκροτημένου προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, το οποίο να προβλέπει και πώληση περιουσίας, τη συνταγματική κατοχύρωση της αρχής των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και το πλήρες πάγωμα των προσλήψεων για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία.


Η κα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι «όλες αυτές οι ανατροπές, οι αλλαγές στη φορολογία, η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τις επενδύσεις, τα κίνητρα, έχουν ένα βασικό στόχο. Έναν στόχο βαθύτατα κοινωνικό: Την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την απελευθέρωση των τεράστιων αναπτυξιακών δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα που μπορεί να παράγει πλούτο». Και καταλήγει: «Στόχος μας είναι οι Έλληνες, και ιδίως οι νέοι, να έχουν προοπτική όχι μόνον απασχόλησης αλλά και καταξίωσης, ευκαιρίες δημιουργίας στη ζωή τους. Αυτό είναι το συγκεκριμένο και απτό όραμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την οικονομία. Ένα όραμα τολμηρό, που απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αποφασιστικότητα και επιμονή. Ένα όραμα όμως ρεαλιστικό που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε μια καινούρια εποχή. Ένα όραμα σε κάθε περίπτωση που το χρωστάμε στα παιδιά μας και για το οποίο αξίζει πραγματικά να αγωνιστούμε».

Produced by