26
ΑΠΡ

Πεταλωτής: "Μηδενική η αξιοπιστία κριτικής της Ν.Δ.για το έλλειμμα"


"Η αξιοπιστία οποιασδήποτε ανακοίνωσης και κριτικής της Νέας Δημοκρατίας για το έλλειμμα είναι μηδενική. Και αυτό γιατί κρίνεται από τα ίδια της τα πρωτοφανή πεπραγμένα", τόνισε  o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των αν. τομεαρχών Οικονομίας της Ν.Δ., Χρ. Σταϊκούρα και Ν. Μηταράκη, σχετικά με την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2010.

Ο ελληνικός λαός, αναφέρει στη δηλωσή του ο κ Πεταλωτής, "δεν θα ξεχάσει εύκολα ότι το 2009, η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε Προϋπολογισμό, προβλέποντας έλλειμμα 2%. Τον Σεπτέμβριο, πριν δραπετεύσουν στις εκλογές , το εκτιμούσαν σε 6%. Τελικά αποδείχτηκε ότι έφτασε στο απίθανο ύψος του 15,4%. Σε απλά ελληνικά, το έλλειμμα τους "ξέφυγε" 30 δις ευρώ! Παραπάνω από το σύνολο των μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα!".

Ο κ Πεταλωτής τονίζει οτι "η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε την μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2010. Η μείωση αυτή του 5% είναι πρωτόγνωρη για την Ελλάδα, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης σε ένα μόλις χρόνο. Αυτό επιτεύχθηκε υπό συνθήκες ύφεσης και με απόλυτη διαφάνεια. Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat εμφάνισε μια απόκλιση σε ένα απολύτως ρευστό περιβάλλον , με ακόμα μεγάλα προβλήματα στη συγκράτηση δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στη δυσκολία είσπραξης εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών σε περιβάλλον ύφεσης".Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει στη δηλωσή του, υπογραμμίζοντας ότι " η παράταξη των ελλειμμάτων και της απογραφής για την οποία ακόμη εικονικά «ερίζει» εσωτερικά, κάνει μικροπολιτική, υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια. Ο κ. Σαμαράς επιμένει να αντιπολιτεύεται με στείρα κριτική και με συστηματική αμφισβήτηση των επιτευγμάτων και των θυσιών του ελληνικού λαού. Όσο ο ίδιος και οι επιτελείς του σκηνοθετούν το «Ζάππειο 2», η κυβέρνηση υπηρετεί με επιμονή, τεκμηρίωση, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα τον στόχο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης και αλλαγής της πατρίδας μας".

Produced by