27
ΑΠΡ

«Εθνική ευθύνη» η πλειοψηφία 180 βουλευτών, επιμένει η ΔΗ.ΣΥ.


Επιμένει η Δημοκρατική Συμμαχία στην πρόταση της για αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ζητώντας όμως το σχέδιο της κυβέρνησης να περιλαμβάνει «σαρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε:

«Οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα του 2010 και το δημόσιο χρέος , αποτελούν την οδυνηρή επιβεβαίωση για το πόσο κοστίζουν στον ελληνικό λαό οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης, αλλά και το πολιτικό παιχνίδι της άρνησης, της ανυπακοής και του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης.

»Η ανικανότητα της κυβέρνησης να ανοίξει ουσιαστικά τα κλειστά επαγγέλματα, να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή , αλλά και τη λευκή απεργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και να μειώσει δραστικά τις δαπάνες εξυπηρέτησης των συντεχνιών και του σπάταλου κράτους, προσδίδει στην κρίση καταστροφικές συνέπειες, εξαντλώντας τους πολίτες και «στεγνώνοντας» την πραγματική οικονομία.

»Τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται εξ αιτίας της κυβερνητικής αποτυχίας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρουν και νέους φόρους ή και νέες οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων.

»Η ανάγκη του να συμφωνηθεί και να ψηφιστεί ένα σχέδιο σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών δεν συνιστά για κόμματα και πολιτικούς απλώς μονόδρομο, αλλά ύψιστη εθνική ευθύνη».

Produced by