27
ΑΠΡ

Δεν σβήνει η «φωτιά» της απογραφής


Δεν έχει τέλος, απ’ ό,τι φαίνεται, η συζήτηση στη Ν.Δ. για την απογραφή που είχε κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία συντηρείται απ’ όλες τις πλευρές, με συνεχείς δηλώσεις, ενώ στο θέμα παρεμβαίνουν πλέον και άλλα κόμματα.

Στο θέμα επανήλθε και σήμερα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επανέλαβε τη θέση της ηγεσίας του κόμματος ότι «η απογραφή ιστορικά έχει αποδειχτεί λάθος».

«Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα», τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ενώ επισήμανε ότι «κάνουμε γενναία αυτοκριτική, τα αφήνουμε όμως πίσω γιατί υπάρχει λύση, υπάρχει πρόγραμμα και ελπίδα για να βγούμε από την κρίση». Επιχείρησε, πάντως, να βγάλει από το «κάδρο» αυτής της συζήτησης τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας ότι «αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη». Χαρακτήρισε, μάλιστα, «πολύ καλές» τις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή.

Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού δεν έχει πάρει, έως τώρα, θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτες του κ. Καραμανλή, αλλά και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης του, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος είχε συντάξει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. που περιλάμβανε την απογραφή, είναι πολύ ενοχλημένοι και ετοιμάζουν παρεμβάσεις για να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Παρεμβάσεις κομμάτων

Στο θέμα της απογραφής παρενέβη σήμερα και ο πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή και βουλευτής σήμερα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος κατηγόρησε τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ότι επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του πρώην πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. «Οι ‘Γεωργαλάδες’ και οι ‘Σταματόπουλοι’ του κ. Σαμαρά επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του Κώστα Καραμανλή, εξαπατούν και προσβάλουν τους αγωνιστές της παράταξης και ανερυθρίαστα συνεχίζουν το αριβίστικο έργο τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογιάννης.

Αλλά και το ΚΚΕ , σχολιάζοντας το θέμα, σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ο καβγάς κυβέρνησης-Ν.Δ., καθώς και ο εσωκομματικός στη Ν.Δ., για την περιβόητη απογραφή αποτελεί κοροϊδία προς το λαό και πρόκληση. Οι πολιτικές και των δύο είναι πολιτικές υπηρέτησης των κερδών του κεφαλαίου, του παράγοντα της καπιταλιστικής κρίσης. Και η κυβέρνηση και η ΝΔ υπηρέτησαν και υπηρετούν την αστική τάξη, που επίσης ευθύνεται για τα ελλείμματα και το χρέος».
Produced by