27
ΑΠΡ

Καρατζαφέρης: Η απαξίωση προς το πρόσωπο του κ. Καραμανλή δεν βοηθά


«Σύμμαχο» στο πρόσωπο του Γιώργου Καρατζαφέρη βρήκε και πάλι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής , με αφορμή τη θύελλα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Ν.Δ. λόγω «αποκήρυξης» από την ηγεσία του κόμματος της απογραφής που είχε κάνει η κυβέρνηση το 2004.

«Αυτή η απαξίωση προς το πρόσωπο του κ. Καραμανλή και οι περιγραφές ως “εγκληματικό λάθος”, δεν νομίζω ότι βοηθούν προς καμία κατεύθυνση. Η επιλογή επίσης του προσώπου, του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος έκανε τη γενική επίθεση –είναι παντελώς άγνωστος στη Ν.Δ.–, με βάζει σε πρόσθετες σκέψεις. Δεν μπορώ να ξέρω τη στρατηγική του κ. Σαμαρά, και γιατί αποφάσισε να περάσει σε μία κόντρα με τον πρώην Πρωθυπουργό», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας στο «Ράδιο 9».

Μάλιστα έκανε και… συστάσεις προς τον πρόεδρο της Ν.Δ., λέγοντας: «Καλό σκάκι παίζει εκείνος που δεν βλέπει μόνο την πρώτη κίνηση, αλλά μπορεί και βλέπει πολύ μακρύτερα, π.χ. την εικοστή κίνηση. Δεν ξέρω μήπως αύριο το πρωί, κατά την σύνταξη των ψηφοδελτίων, βρεθεί η Ν.Δ. προ εκπλήξεων. Δηλαδή, να αρνηθούν όλοι οι Καραμανλικοί να μπουν και να συμμετέχουν σε αυτά (…) Δεν μπορώ να βαθμολογήσω αυτήν την κίνηση σαν θετική κίνηση (…) Με αυτήν την πράξη η Ν.Δ. αφαιρεί βέλη από την φαρέτρα της. Θα έλεγα ότι είναι ή απειρία, ή εμπάθεια. Ένα από τα δύο πρέπει να είναι. Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση για κάτι άλλο».

Προχωρώντας, δε, ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι «όποιος πιστεύει ότι ο κ. Καραμανλής είναι “νεκρός” ή ότι δεν έχει μια επιρροή στην Κ.Ο. της Ν.Δ., νομίζω ότι δεν τα έχει “ζυγίσει” καλά (…) Ο κ. Καραμανλής δεν είναι αποκομμένος από την Ν.Δ. Υπάρχει ένας κόσμος που τον παρακολουθεί, και κάθε παρουσία του στις συνάξεις της Ν.Δ. χειροκροτείται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τα έχει λάβει όλα αυτά υπόψη του. Τι θα έχανε ο κ. Σαμαράς να κάνει δύο επισκέψεις στη Ραφήνα, και να ξεκαθαρίσει ότι χαράσσει μια καινούργια πολιτική , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιώνει την παλιά πολιτική; Αυτό θα έκανα εγώ».
Produced by