28
ΑΠΡ

Συνεχίζεται η κόντρα στη Ν.Δ. για την απογραφή


Να ρίξει τους τόνους σχετικά με το θόρυβο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του ίδιου, αλλά και άλλων στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με την απογραφή από την κυβέρνηση Καραμανλή, επιχείρησε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα, όταν ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη Συγγρού.

Ωστόσο, το θέμα παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα, προκαλώντας αντιδράσεις και έξω από τα στενά κομματικά όρια της Ν.Δ. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης , με νέες δηλώσεις του σήμερα, σχολίασε ότι «δεν είναι μόνο το θέμα, αλλά και ποιος κάνει την κριτική. Την κάνει ένας άνθρωπος που ουδέποτε ήταν στη Ν.Δ. και κατηγορεί τον μακροβιότερο πρόεδρο και πρωθυπουργό της Ν.Δ.», αναφερόμενος στο στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «αλεξιπτωτιστή» στο κόμμα. Μάλιστα ο κ. Καρατζαφέρης διερωτήθηκε ποια είναι τα οφέλη αυτής της επίθεσης, επισημαίνοντας ότι «όταν ο Κ. Καραμανλής γινόταν αρχηγός και πρωθυπουργός, ο νυν αρχηγός της Ν.Δ. βρισκόταν εκτός κόμματος».
Αλλά και το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για «νεοπαγείς Ηρακλειδείς», οι οποίοι επικρίνουν τη Ν.Δ., επειδή αποκάλυψε την κακή κατάσταση που παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ . Ο πρώην υπουργός εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του για «αυτή την ανοησία που μόνο κακό κάνει».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για κινητικότητα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τον οποίο από το πρωί επισκέφτηκαν αρκετοί συνεργάτες και πολιτικοί φίλοι του. Ο κ. Καραμανλής έχει αποφύγει να τοποθετηθεί στο θέμα, ακόμα και μα «διαρροές» από συνεργάτες του, ωστόσο φέρεται να έχει επικοινωνήσει με στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης του, ενώ πληθαίνουν οι φήμες για «δυναμική απάντηση» στα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες.

Produced by