03
ΜΑΙ

Στο τέλος της εβδομάδας συστήνεται η Προανακριτική για τα υποβρύχια


Στο τέλος της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες της Επιτροπής πρόκειται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα και η ημερημνία παράδοσης του πορίσματος της είναι στις 6 Ιουνίου.

Η σύνθεση της Επιτροπή θα είναι 12μελής και θα απαρτίζεται από 7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , 3 της ΝΔ και από έναν του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ . Δεν θα μετάσχει εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, καθώς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη αποχώρησε από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα, καταγγέλλοντας τα δύο μεγαλύτερα κόμματα για "επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης".

Από το ΠΑΣΟΚ έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή οι βουλευτές: Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Παντούλας, Άγγελος Μανωλάκης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Μαρία Μίχου, Σπύρος Μοσχόπουλος και Άγγελος Τόλκας.

Από τη ΝΔ αναμένεται ότι θα είναι μέλη της Προανακριτικής οι βουλευτές: Μαργαρίτας Τζίμας, Αργύρης Ντινόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το ΚΚΕ έχει ορίσει εκπρόσωπο του τον Αντώνη Σκυλλάκο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον Θοδωρή Δρίτσα.
Produced by