Βελγικό Κόμμα της Εργασίας

Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007 αυξήθηκε ο ευρύτερος δείκτης μισθών και επιδομάτων στις ΗΠΑ στο α΄ τρίμηνο, σε μια πιθανή ένδειξη μιας πιο σφιχτής αγοράς εργασίας.

Κερδίζει και πάλι έδαφος το Συντηρητικό κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έναντι των Εργατικών, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Με συμβολικό παράσημο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού βραβεύθηκε ένα θηλυκό βελγικό ποιμενικό (Mallinois), 43 από τα κουτάβια του οποίου «υπηρετούν» σε μονάδες και φυλάκια, ακόμα και παραμεθορίων περιοχών.

Η υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει «βαθιά υποκριτική» τη στάση αυτών που δήθεν λυπούνται για την κατάσταση στην αγορά εργασίας «την ίδια στιγμή που υπερασπίζονται το πλαίσιο που την αποδιάρθρωσε».

Το «πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας», στο πλαίσιο του τριετούς οδικού χάρτη για την καταπολέμησή της, παρουσιάστηκε σήμερα, στην Αθήνα.

Ξεκινά από το Μάιο το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας, ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά για την αρχή της τουριστικής περιόδου.

Στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου με αίτημα τη σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η σχετική διαπραγμάτευση.

Το Συντηρητικό Κόμμα της Σκωτίας απέκτησε προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Εργατικού Κόμματος Σκωτίας, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το κόμμα του Β. Λεβέντη σε ανακοίνωση του, «το θέμα του ελλείμματος για το 2018 δεν είναι αμελητέο, για να λέμε ότι θα λυθεί μέσω του υπερκόφτη, γιατί είναι σαν να δεχόμαστε ότι θα κοπούν μισθοί και συντάξεις το 2018».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ευρύ φάσμα πρωτοποριακών και καινοτόμων δράσεων με το γενικό τίτλο "#organwnomaste".

Το CHP αποφάσισε να μην αποχωρήσει από το κοινοβούλιο εξαιτίας του δημοψηφίσματος της Κυριακής, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος, σύμφωνα με το CNN Turk.

Το CHP, το κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία κατέθεσε την προσφυγή για ακύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.

Άρθρα
Produced by