Βελγικό Κόμμα της Εργασίας

Την τακτική των περιοδειών, την οποία τους υπέδειξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζουν οι υπουργοί του, μεταξύ άλλων και η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι.

Πανελλαδική στάση εργασίας στους δήμους για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 12:00 θα προχωρήσει την Τετάρτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ, με τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να διαμαρτύρονται για το θέμα της καθαριότητας στους δήμους.

Την έγκριση της ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έλαβε απόψε η κυβερνητική ρύθμιση για την καταβολή του εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου του 2017 θα διεξαχθεί το 20ό συνέδριο του ΚΚΕ στην κεντρική έδρα του κόμματος στον Περισσό, όπως ανακοίνωσε το κόμμα τη Δευτέρα.

Κατά 5.000 μειώθηκε η ανεργία στη Γερμανία για το Νοέμβριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας εργασίας, με το συνολικό αριθμό των ανέργων στη χώρα να ανέρχεται στα 2.,6 εκατ. άτομα και στο 6% επί του συνολικού πληθυσμού, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον ερχόμενο Μάρτιο προανήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, τονίζοντας πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019 ταυτόχρονα με τις προεδρικές.

Δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που, βάσει νόμου, το δικαιούνται.

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν το γ' τρίμηνο εφέτος οι βραχυχρόνιοι δείκτες απασχόλησης, ωρών εργασίας και αμοιβών σε βασικούς τομείς της οικονομίας.

Στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους που παρατηρείται υψηλής έντασης παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,5 με 0,75% αποφάσισαν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.

Σε 37.667 ανήλθε το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων στην αγορά εργασίας για το Νοέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα.

Εχουμε τουλάχιστον 100.000 λιγότερους άνεργους και 200.000 περισσότερες θέσεις εργασίας. Δεν μειώνεται η ανεργία απλά επειδή φεύγουν άνθρωποι στο εξωτερικό, δήλωσε η Ράνια Αντωνοπούλου μιλώντας στη Βουλή για τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017.

Μεγάλες δυσκολίες θα συναντήσει το επιβατικό κοινό της Αθήνας για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ.

Σε πολύ καλό κλίμα φέρεται να διεξήχθη η σημερινή συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Το ζόφο που επικρατεί στην αγορά εργασίας και την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία για την ανεργία που δημοσίευσε την Παρασκευή η Eurostat.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρύξει 24ωρη Γενική Απεργία.

Άρθρα
Produced by