Βελγικό Κόμμα της Εργασίας

Το συντηρητικό κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσωφ δείχνει να επικρατεί έναντι των Σοσιαλιστών στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Κεντρώοι έχουν χάσει μεγάλο μέρος της υποστήριξης του εκλογικού σώματος από το 2014.

Επιστολή του γερμανικού κόμματος της αριστεράς προς την Κομισιόν για το ζήτημα των εργασιακών που αποτελούν βασικό θέμα στη διαπραγμάτευση Αθήνας - δανειστών.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει όλο το βάρος να το σηκώσει ο Τσίπρας, ο οποίος δείχνει να διστάζει», σημειώνει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη

Απάντηση στις ανακοινώσεις της ΝΔ και τις δηλώσεις στελεχών της ότι η "αγορά εργασίας καταρρέει" και ότι χάθηκαν 114.000 θέσεις εργασίας, το πρώτο δίμηνο του 2017, δίνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Μέτρα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία ζητούν από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση με επικεφαλής τη Μερόπη Τζούφη, αναφέρουν ότι με τον νόμο 4446/2016 έγινε ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, καθώς προβλέφθηκε ότι κάθε εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων μέσω του τραπεζικού συστήματος.

«Καταρρέει η αγορά εργασίας» τονίζει ο Βρούτσης της ΝΔ, τονίζοντας τις ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Το κόμμα της Μέρκελ ενίσχυσε τα ποσοστά του και θεωρείται ο μεγάλος νικητής στις εκλογές για το μικρό κρατίδιο, ενίσχυση της ακροδεξίας, με το AfD να μπαίνει στο τοπικό κοινοβούλιο.

Ξεκάθαρη νίκη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δείχνουν τα πρώτα exit polls, που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, μετά τις εκλογές στο κρατίδιο του Saarland.

Οι βουλευτές ρωτούν την υπουργό Εργασίας, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει «ώστε να προστατευτεί το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους»

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, από το 1995 ως το 2015 το 40% του εργατικού δυναμικού με τις χαμηλότερες αμοιβές είδε το ακαθάριστο ωρομίσθιό του να μειώνεται από 4 ως 7% σε πραγματικές τιμές.

Στο 31,2% το ποσοστό της ΝΔ από το 15% που φέρεται να συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα. Το πολύ μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος επιβεβαιώνει νέα έρευνα της Marc για το «Πρώτο Θέμα», με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να λαμβάνει 31,2% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ.

Άρθρα
Produced by