ΕΦΚΑ

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Την παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων του πρώην Ταμείου Νομικών(ΤΑΝ) του έτους 2016, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου για να δοθεί η δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής.

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής περί «δυσλειτουργιών και παραλείψεων στη λειτουργία του μητρώου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)», δίνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Το επίδομα Τσίπρα στους συνταξιούχους το Δεκέμβριο του 2016 ήταν ύστατη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, τονίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Την επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, του ΝΑΤ και του ΟΓΑ για τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, τη λειτουργία και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Τις ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλουν οι μισθωτοί μηχανικοί ορίζει σχετική εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στην οποία ανακοινώθηκε η ένταξη στον ΕΦΚΑ των μισθωτών του τ. ΕΤΑΑ–τομέας ΤΣΜΕΔΕ–απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Να ρίξει τους τόνους, οι οποίοι ανέβηκαν στην εγχώρια πολιτική σκηνή για τις εισφορές στα μπλοκάκια, επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις.

Καθορίστηκαν οι διαδικασίες είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Η παράταση αφορά μισθωτούς και μη (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) και δίνεται προκειμένου στο ενδιάμεσο να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που προέκυψαν με το νέο σύστημα.

Aναφέρουν, ότι με το φορολογικό νόμο επέρχεται πρόσθετη επιβάρυνση στους έμμισθους δικηγόρους οι οποίοι καταβάλλουν διπλές εισφορές και ως έμμισθοι και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Για «σοβαρά προβλήματα στην ορθή συμπλήρωση και λειτουργία του μητρώου του Φορέα» κάνει λόγο η Ομοσπονδία των εμπόρων.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος, η οποία προβλέπει τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους μακροχρόνια άνεργους, που πληρούν τα καθοριζόμενα κριτήρια, χορηγώντας τους ασφαλιστική ικανότητα και για το 2017.

Παρατείνεται, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017, η προθεσμία για την καταβολή των εισφορών του β' εξαμήνου 2016 των υγειονομικών, που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ-Τομέων Υγειονομικών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Άρθρα
Produced by