ΕΦΚΑ

Εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας η πολυαναμενόμενη εγκύκλιος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και το καθεστώς πληρωμής των εισφορών.

Κατά 2,4 δισ. ευρώ ξεπέρασε τον στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, με το Οικονομικό επιτελείο να "πανηγυρίζει" για μία "σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια", σε πείσμα των "καταστροφολογικών προβλέψεων της ΝΔ και του ΔΝΤ".

Σημαντικές δυσκολίες καταγράφονται στη χρήση των συστημάτων ηλεκτρονικής πληρωμής POS. Όπως αναφέρει το «Έθνος», η ΕΥΔΑΠ αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα εξυπηρετεί κάρτες από το σύνολο των τραπεζών.

Ελάχιστη εισφορά 85,95 ευρώ και 157,95 ευρώ υποχρεούνται να πληρώνουν οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αντίστοιχα, από αυτό τον μήνα και κάθε μήνα στον ΕΦΚΑ, ανεξάρτητα αν είχαν ζημιές ή μηδενικό εισόδημα το 2016 ή κάνουν έναρξη επαγγέλματος φέτος ενώ η ανώτατη καταβλητέα εισφορά θα είναι 1.579,51 ευρώ.

Στο "φουλ¨οι μηχανές της ΝΔ για το σχέδιο ανακούφισης των επιχειρηματιών που "χτυπά" η φορολογία της κυβέρνησης.

Την αισιοδοξία του για την πορεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ξεκίνησε η λειτουργία του ΕΦΚΑ, ενός σύγχρονου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στον τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ρ/σ "Πρακτορείο".

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα γίνει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και του ΕΚΑΣ, μηνός Ιανουαρίου 2017, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Τη θέση της κυβέρνησης πως "δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις" επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πέτροπουλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εντατικές είναι οι ετοιμασίες της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αποδόσεις εκκρεμών συντάξεων από το νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Στην πρώτη προτεραιότητα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στάθηκε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, η οποία δεν είναι άλλη από τις 100.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ, όπως αποκάλυψε, στόχος του ΕΦΚΑ είναι στο τέλος του έτους η νέα σύνταξη να βγαίνει σε μόλις τρεις μήνες.

Το πρόβλημα της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης θα γίνουν με μικρά και σταθερά βήματα, είπε η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εργασίας, παρουσιάζοντας τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ημερομηνία ένταξης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των υφιστάμενων φορέων κύριας ασφάλισης, θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, μέχρι 31/12/2016, καταστατικές διατάξεις των εντασσόμενων φορέων, από τις αρμόδιες κατά την 31/12/2016 υπηρεσίες τους, οι οποίες θα λειτουργούν ως υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Το έκτακτο επίδομα προς του συνταξιούχους πιστώθηκε κανονικά σήμερα όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος από τη Βουλή αλλά δεν το πήραν όλοι οι δικαιούχοι, όπως είπε στη επιτροπή ΔΕΚΟ του Κοινοβουλίου ο διοικητής Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Θανάσης Μπακαλέξης.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο "Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85)".

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του ερχόμενου Ιανουαρίου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

Άρθρα
Produced by