ΕΦΚΑ

Την Τετάρτη 26 Απριλίου έληξε η περίοδος καταβολής, μέσω τραπεζών, του Δωρόσημου Πάσχα 2017 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού οι εισφορές Μαρτίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

«Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και ας αναλογισθούν πόσο κακό κάνουν σε συνταξιούχους και εργαζόμενους», το σχόλιο του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ για τον ΕΦΚΑ.

Συνεπώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, γι’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μειώνονται ούτε περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα εξακολουθούν να κανονίζονται και να καταβάλλονται από το Δημόσιο.

Όπως διευκρινίζει ο ΕΦΚΑ, οι υπηρεσίες πληρωμής συντάξεων θα πρέπει να επιληφθούν, ώστε να εφαρμοστούν οι οδηγίες του με αρ. πρωτ. Σ48/48/29.6.2016 Γενικού Εγγράφου του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν στους δικαιούχους να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, μετά από σχετική αναγγελία στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Απάντηση σε δημοσίευμα για διοικητικά κενά, αρρυθμίες και ανικανότητα της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), δίνει η διοίκηση του φορέα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ένας από τους χαμηλοσυνταξιούχους που πήραν το περιβόητο έκτακτο βοήθημα, είναι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ως συνταξιούχος στρατιωτικός.

Το «πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας», στο πλαίσιο του τριετούς οδικού χάρτη για την καταπολέμησή της, παρουσιάστηκε σήμερα, στην Αθήνα.

Ξεκινά από το Μάιο το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας, ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά για την αρχή της τουριστικής περιόδου.

Προϊόν κακής πληροφόρησης οι αναφορές του Τύπου περί "πλασματικού πλεονάσματος" τονίζει το υπουργείο. Η εισπραξιμότητα ξεπερνά το 60% παρά τις δυσκολίες, τονίζει.

Για παράνομο υπολογισμό των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από τον ΕΦΚΑ, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Εργασίας, Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Από τον ΟΓΑ έχει παρασχεθεί, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2018, η ασφαλιστική ικανότητα σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων, όπως παρεχόταν, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Όπως επισημαίνει ο ΕΦΚΑ, οι πρώτες παρεμβάσεις έγιναν στις εισφορές Φεβρουαρίου και ήδη δρομολογούνται οι επόμενες, που θα υλοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Άρθρα
Produced by