Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ

Απάντηση στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού έδωσε, μετά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία λευκή βίβλο στην οποία θα αναπτύσσονται επιλογές για την ενίσχυση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

«Η Κομισιόν έχει υιοθετήσει τις συστάσεις πριν από 10 έτη σε σχέση με τη Μεσογειακή Οδό», υπενθύμισε πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό/μεταναστευτικό με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ και τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

Ξεπεράστηκε το αδιέξοδο στο χθεσινό δείπνο και έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, τόνισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως είχε κάνει προ μηνών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την "Κατάσταση της Ένωσης" στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε εκ νέου την Πέμπτη πως είναι αναγκαίο η ΕΕ να προχωρήσει στη δημιουργία ενός σώματος ευρωστρατού.

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την άρνηση ορισμένων προσφύγων να μετακινηθούν στην ευρωπαϊκή χώρα που πους καθορίζεται.

Καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει μεγαλύτερα βήματα για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της από την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για το θέμα σύγκλησης νέας διάσκεψης για την Κύπρο.

Νέα ώθηση από τον Ζαν Κλοντ Γικούνκερ προς τον Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε επικεφαλής της Κομισιόν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως αποκάλυψε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του πρώτου, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η ευθύνη για την μη χορήγηση της κατάργησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα βαρύνει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Μήνυμα άμεσης επίλυσης του Κυπριακού έστειλε την Τρίτη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το βιβλίο ''Οι χαμένες ζωές της Κύπρου'' και την έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγνοουμένων.

Άρθρα
Produced by