Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, ηλεκτρονικές δηλώσεις

Το νέο έργο δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα ενιαίας πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών με τη χρήση προσωπικών κωδικών (SSO).

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Η κυβέρνηση επ’ ουδενί λόγω δεν επιδιώκει να υπεισέλθει σε μια συζήτηση για την προσωπική ζωή του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του, αναφέρει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και σημειώνει πως "ο σεβασμός απέναντι στον ιδιωτικό βίο, τις αποφάσεις και τις επιλογές καθενός είναι αυτονόητος και απόλυτος όχι μόνο για τον κ. Μητσοτάκη αλλά για οποιονδήποτε πολίτη".

Να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του αντιπροέδρου του κόμματός του, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη «συκοφαντία» σχετικά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αναμένει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ.

Οι σταθμοί του μετρό σε Αττική, Ακρόπολη, Μέγαρο Μουσικής και Εθνική Άμυνα θα παραμείνουν κλειστοί στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 21 - 22 Ιανουαρίου λόγω εργασιών για την εγκατάσταση των μηχανημάτων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Εν μέσω απίστευτου "αλαλούμ" με τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" και ενώ οι δικαστικές προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας σχηματίζουν "βουνό", η κυβέρνηση προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φέρει μέσα στην εβδομάδα τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται δίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, ενώ η προθεσμία με βάση τα σημερινά δεδομένα εκπνέει την ερχόμενη Κυριακή.

Εκ νέου βολές κατά των ιδιοκτητών των καναλιών εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς με αφορμή την προσφυγή τους στο ΣτΕ για την αναστολή της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες των ιδίων και μετοχικών και διευθυντικών στελεχών των καναλιών.

Σταθερότητα χαρακτηρίζει τα πόθεν έσχες του κ. Αλέξη Τσίπρα καθώς εισοδήματα, τραπεζικές καταθέσεις και ακίνητη περιουσία δεν εμφανίζει μεταβολές.

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τον νέο πτωχευτικό κώδικα για τις επιχειρήσεις, με το νομοσχέδιο "Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις".

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων ολοκληρώνει το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων και συμβάλλει αποφασιστικά στην εναρμόνισή του με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιβολή χρηματικών κυρώσεων στην χώρα, ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, με αφορμή ενημερωτικές εκδηλώσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα στο υπουργείο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου.

«Εύχομαι -ολόψυχα- η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού να μην βρεθεί ποτέ στην θέση μου και να δεχθεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας, όπως εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει σε δήλωσή της η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

Μετά από την υπόθεση Siemens και τον Κήρυκα Χανίων ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίθεται εκ νέου, λέει το κυβερνών κόμμα.

Παρατείνεται έως τις 13 Απριλίου 2017, η υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων για το έτος 2016, μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της σχετικής τροπολογίας. Υπέρ της παράτασης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ «παρών» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνονται ενδεικτικά μεταξύ των δαπανών που θα εξαιρούνται από εκείνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο μέσω του «πλαστικού χρήματος».

Το FBI δημοσίευσε την Πέμπτη αναλυτικά στοιχεία που σύμφωνα με τους ίδιους τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στοιχειοθετούν την παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα δημοσιευτεί το πόθεν έσχες των βουλευτών για τα τελευταία δύο χρόνια, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Βουλής σήμερα.

Kατοικίες, αγροτεμάχια, οικόπεδα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται σε σπίτια, καταθέσεις σε τράπεζες, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Πρόσθετο αφορολόγητο ποσό για όσους πραγματοποιούν δαπάνες πάνω από το 80% του εισοδήματός τους με τη χρήση πλαστικού χρήματος, προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Άρθρα
Produced by