Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, ηλεκτρονικές δηλώσεις

Οι σταθμοί του μετρό σε Αττική, Ακρόπολη, Μέγαρο Μουσικής και Εθνική Άμυνα θα παραμείνουν κλειστοί στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 21 - 22 Ιανουαρίου λόγω εργασιών για την εγκατάσταση των μηχανημάτων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Εν μέσω απίστευτου "αλαλούμ" με τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" και ενώ οι δικαστικές προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας σχηματίζουν "βουνό", η κυβέρνηση προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φέρει μέσα στην εβδομάδα τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται δίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, ενώ η προθεσμία με βάση τα σημερινά δεδομένα εκπνέει την ερχόμενη Κυριακή.

Εκ νέου βολές κατά των ιδιοκτητών των καναλιών εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς με αφορμή την προσφυγή τους στο ΣτΕ για την αναστολή της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες των ιδίων και μετοχικών και διευθυντικών στελεχών των καναλιών.

Σταθερότητα χαρακτηρίζει τα πόθεν έσχες του κ. Αλέξη Τσίπρα καθώς εισοδήματα, τραπεζικές καταθέσεις και ακίνητη περιουσία δεν εμφανίζει μεταβολές.

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τον νέο πτωχευτικό κώδικα για τις επιχειρήσεις, με το νομοσχέδιο "Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις".

Τη διαδικασία υποβολής της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) απ΄ όλους τους υπόχρεους περιγράφει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησης, ευρωβουλευτές, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εισαγγελείς και δικαστές των ανώτατων δικαστηρίων, τα ανώτατα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, ιδιοκτήτες, μέτοχοι, αλλά και διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων ΜΜΕ, μπαίνουν στο "μικροσκόπιο" του ελέγχου "πόθεν έσχες", όπως προβλέπει σχετική τροπολογία, την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή νωρίτερα την Πέμπτη.

Παρατείνεται έως τις 13 Απριλίου 2017, η υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων για το έτος 2016, μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της σχετικής τροπολογίας. Υπέρ της παράτασης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ «παρών» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνονται ενδεικτικά μεταξύ των δαπανών που θα εξαιρούνται από εκείνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο μέσω του «πλαστικού χρήματος».

Το FBI δημοσίευσε την Πέμπτη αναλυτικά στοιχεία που σύμφωνα με τους ίδιους τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στοιχειοθετούν την παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα δημοσιευτεί το πόθεν έσχες των βουλευτών για τα τελευταία δύο χρόνια, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Βουλής σήμερα.

Kατοικίες, αγροτεμάχια, οικόπεδα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται σε σπίτια, καταθέσεις σε τράπεζες, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Πρόσθετο αφορολόγητο ποσό για όσους πραγματοποιούν δαπάνες πάνω από το 80% του εισοδήματός τους με τη χρήση πλαστικού χρήματος, προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Λεφτά κάτω από τα... στρώματα, ακριβά κοσμήματα, νομίσματα πολύτιμα μέταλλα, καταθέσεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, δίκυκλα, πισίνες, σκάφη, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, λοιπά χρηματοικονομικά προϊόντα και συμμετοχές σε επιχειρήσεις, όλα αυτά δηλώνονται-πέρα από τα εισοδήματα-κατά την υποβολή του πόθεν έσχες, με τη σχετική ηλεκτρονική πύλη να ανοίγει αύριο, Σάββατο.

Η εισαγγελέας Ελένη Ράϊκου θα δώσει εντολή να διερευνηθούν διεξοδικά τα στοιχεία της 70σέλιδης μήνυσης, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, καθώς - σύμφωνα με τον Alpha - έγινε πλημμελής έλεγχος του.

Δεκαπενθήμερη παράταση δίνεται για τους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, σύμφωνα με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα διαρθωτικά μέτρα.

Άρθρα
Produced by