Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, ηλεκτρονικές δηλώσεις

Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού οι εισφορές Μαρτίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η προθεσμία παρατείνεται προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τους υπόχρεους, λόγω εκκρεμών αιτήσεων ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ σχετικών με τις ως άνω δηλώσεις.

Ηλεκτρονικό «μάτι» της εφορίας θα ελέγξει 1,27 εκατ. φορολογουμένους, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις «λίστες» μεγαλοκαταθετών, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις απόκρυψης εισοδημάτων στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής ευμάρειας. Πρόκειται για φορολογουμένους (φυσικά πρόσωπα), οι οποίοι την περίοδο 2000 - 2012 είχαν απότομη αύξηση των καταθέσεων τους τουλάχιστον κατά 300.000 ευρώ.

«Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τί έγινε στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων», ανέφερε ο γενικός εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (σ.σ. υπογράφουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση προανακριτικής) Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατά τη συζήτηση της πρότασης προανακριτικής επιτροπής.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr – Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (ΦΕΚ 10/3-3-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ - Παράρτημα ΣΤ΄).

«Προκαλεί κλαυσίγελο η "κρυστάλλινη θέση" του κ. Μητσοτάκη για "διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα". Προφανώς από τα "πάντα" εξαιρεί τα χαμένα πόθεν έσχες του» καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ηλεκτρονικές καταγγελίες για κρούσματα απάτης και διαφθοράς σχετικά με τις επενδύσεις των αναπτυξιακών νόμων δέχεται πλέον η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Παράταση ως τις 30-6-2017 δίνεται στην υποβολή των πόθεν έσχες με τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».

Εκτός λειτουργίας «Άγιος Ιωάννης» και «Κεραμεικός». Εκτός λειτουργίας θα μείνουν την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, οι σταθμοί του μετρό «Άγιος Ιωάννης» (γραμμή 2) και «Κεραμεικός» (γραμμή 3) λόγω εργασιών για την εγκατάσταση των μηχανημάτων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Το νέο έργο δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα ενιαίας πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών με τη χρήση προσωπικών κωδικών (SSO).

Άρθρα
Produced by