Θεανώ Φωτίου,

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, απέστειλε σχετική επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί 25 εκατ. ευρώ για τα σχολικά γεύματα, που θα αναλογούν σε 72.000 μαθητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στο 2017.

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου προκειμένου να συμμετέχουν τις εργασίες της διάσκεψης για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο σημειώθηκε το μεσημέρι στον Πειραιά στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν λύθηκε το χειρόφρενο του λεωφορείου που βρισκόταν στη συμβολή Φωτίου Κορυτσάς και Ασκληπιού, με αποτέλεσμα το όχημα να διανύσει μια απόσταση περίπου 100 μέτρων χτυπώντας αυτοκίνητα.

Ανακοινώθηκε μετά από παλινωδίες ωρών- αν όχι ημερών και εβδομάδων- ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

"Παράθυρο" σε περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα άνοιξαν στη σημερινή δίωρη σύσκεψη οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Χουλιαράκης και Θεανώ Φωτίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Η κ. Φωτίου πρόσθεσε επίσης ότι «είναι η πρώτη φορά που μέσα σε δεκαπέντε μέρες διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ένα χαρτί με αξιοπρέπεια, που λέει ότι είναι δικαιούχοι και ξέρουν και πόσα χρήματα θα πάρουν, γιατί το λέει το χαρτί».

Το απόλυτο "αλαλούμ" επικρατεί με τις αιτήσεις των Ελλήνων πολιτών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Στην Αθήνα, τα γραφεία στην Αγίου Κωνσταντίνου, στον δήμο Αθηναίων, έβαλαν "λουκέτο" σήμερα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, έξω από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν σχηματιστεί "ουρές".

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.491.800,00 ευρώ ως 19η δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης ("Αλληλεγγύης"), στο πλαίσιο του προγράμματος για την "Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης".

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να παραμένουν εντός του σχολείου μέχρι τις 8 το απόγευμα, όπως είπε η Θεανώ Φωτίου την Πέμπτη στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Κατσαφάδου.

Στο γεγονός πως "από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα καταβληθούν 760 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και έτσι δεν απαιτείται κόψιμο κοινωνικών επιδομάτων για το 2017, εκτός από περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως επικαλύπτονται πλήρως από το ΚΕΑ" τόνισε η Θεανώ Φωτίου.

Ακολουθούν δύο «καυτές» εβδομάδες για την κυβέρνηση για να προετοιμαστεί για τη συνέχεια της δεύτερης αξιολόγησης με την επόμενη αποστολή των θεσμών να έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 14 - 21 Νοεμβρίου.

Την έναρξη του προγράμματος "Δεκατιανό στο Σχολείο" ανακοίνωσαν την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Άρθρα
Produced by