Θεανώ Φωτίου,

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να παραμένουν εντός του σχολείου μέχρι τις 8 το απόγευμα, όπως είπε η Θεανώ Φωτίου την Πέμπτη στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Κατσαφάδου.

Στο γεγονός πως "από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα καταβληθούν 760 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και έτσι δεν απαιτείται κόψιμο κοινωνικών επιδομάτων για το 2017, εκτός από περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως επικαλύπτονται πλήρως από το ΚΕΑ" τόνισε η Θεανώ Φωτίου.

Ακολουθούν δύο «καυτές» εβδομάδες για την κυβέρνηση για να προετοιμαστεί για τη συνέχεια της δεύτερης αξιολόγησης με την επόμενη αποστολή των θεσμών να έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 14 - 21 Νοεμβρίου.

Την έναρξη του προγράμματος "Δεκατιανό στο Σχολείο" ανακοίνωσαν την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

«Είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700.000 άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα κατ' άτομο, ενώ σχεδόν όλοι εστιάζουν στις μειώσεις σε συντάξεις των 1.300 ευρώ…», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Προσπαθούμε ώστε να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα ιδρύματα που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Φέτος θα φιλοξενηθεί μεγαλύτερος αριθμός παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, φέτος, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Η Νέα Δημοκρατία σας εκβίασε πολιτικά και με κυνισμό» είπε απευθυνόμενη στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στη βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Μελίνα Ασλανίδου: Η πρόσφατη απώλεια αγαπημένου της προσώπου που την συγκλόνισε Η Μελίνα Ασλανίδου αναφέρθηκε στον πρόσφατο χαμό αγαπημένου της προσώπου που την...

Άρχισε σήμερα η διανομή ενημερωτικού υλικού για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης στους πολίτες των 30 δήμων στους οποίους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα, μέχρι 31/12/2016, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο σημειώθηκε το μεσημέρι στον Πειραιά στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν λύθηκε το χειρόφρενο του λεωφορείου που βρισκόταν στη συμβολή Φωτίου Κορυτσάς και Ασκληπιού, με αποτέλεσμα το όχημα να διανύσει μια απόσταση περίπου 100 μέτρων χτυπώντας αυτοκίνητα.

Ανακοινώθηκε μετά από παλινωδίες ωρών- αν όχι ημερών και εβδομάδων- ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

"Παράθυρο" σε περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα άνοιξαν στη σημερινή δίωρη σύσκεψη οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Χουλιαράκης και Θεανώ Φωτίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Τον έλεγχο των υπουργών και των κυβερνητικών στελεχών έχει χάσει εντελώς ο πρωθυπουργός, όπως φαίνεται από τις προκλητικές δηλώσεις ορισμένων εξ' αυτών τις τελευταίες μέρες. Μετά το "σάλο", που προκλήθηκε με την κόντρα του Νίκου Φίλη και της εκκλησίας, "πανικός" ξέσπασε στο ΣΥΡΙΖΑ και στο Μέγαρο Μαξίμου με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου για τα περί "τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων".

Η εξεύρεση πόρων που θα χρηματοδοτήσουν το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης- μέσα από το.. ξεσκόνισμα των δαπανών- ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Άγνωστοι διέρρηξαν το μεσημέρι το διαμέρισμα όπου διαμένει ο γιος της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, στους Αμπελόκηπους.

Στον νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κοινωνική πολιτική αναφέρθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, από τη Ρόδο όπου βρίσκεται και επισκέπτεται προνοιακά ιδρύματα του νησιού.

Παιχνίδια με τον άνεμο «έπαιζαν» όλη τη νύχτα αλλά και σήμερα το πρωί οι ιστιοπλόοι που παίρνουν μέρος στο 53ο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας...

Δεν υπάρχει μείωση προϋπολογισμού, αντιθέτως είναι πιθανό να υπάρξει αύξηση των διατιθέμενων πόρων για τη δράση «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και της Επαγγελματικής Ζώης», διευκρινίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.

Μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των φτωχών νοικοκυριών, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Άρθρα
Produced by