Λίντνερ

Πρώτα η αποχώρηση από την Ευρωζώνη και μετά η ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα, τονίζει ο δυνητικός σύμμαχος του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ.

Ο Αλέξης Τσίπρας σνόμπαρε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, γι' αυτό και η Άγγελα Μέρκελ πρέπει να του μιλήσει έξω από τα δόντια στο επικείμενο ραντεβού τους την ερχόμενη Παρασκευή, σχολιάζει ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) της Γερμανίας, Kριστιάν Λίντνερ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του κόμματος "liberale.de".

Το σενάριο των εκλογών "παίζουν" ψηλά τα διεθνή ΜΜΕ μπροστά στο αδιέξοδο, όπου βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που το ΔΝΤ ζητεί και νέο αίμα από την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανοίγει "παράθυρο" σε Grexit και η "πυροσβεστική", πολιτική λύση, την οποία περιμένει η Αθήνα από την Κομισιόν και συγκεκριμένα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Το "μαύρο σενάριο" του Grexit επαναφέρει στο προσκήνιο η Deutsche Welle σε σημερινό της δημοσίευμα. «Εάν τις προσεχείς εβδομάδες δεν δρομολογηθούν εξελίξεις στην ελληνική υπόθεση προκειμένου αυτή να βγει από το κάδρο της αντιπαράθεσης, είναι βέβαιο ότι το θέμα του Grexit θα μπει στην ατζέντα του γερμανικού προεκλογικού αγώνα», τονίζεται.

Άρθρα
Produced by