Λαγκάρντ, ΔΝΤ. χρεος,

Μήνυμα για εθνική επανεκκίνηση έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που παρευρέθη στο Ρέθυμνο για τις εορταστικές και επετειακές εκδηλώσεις για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση της συγκεκριμένης βόμβας, με τον φάκελο που εστάλη χθες στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, έχοντας ως στόχο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παρέμβαση για το ελληνικό χρέος έκανε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Κώστας Χρυσόγονος, ζητώντας την άμεση γενναία ελάφρυνσή του και κατηγορώντας τους Ευρωπαίους εταίρους ότι δεν βάζουν «φρένο» στις τρελές απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Στο Eurogroup του ερχόμενου Απριλίου μεταφέρει τώρα το χρονικό στόχο για την επίτευξη συμφωνίας-πακέτο ο πρωθυπουργός, ο οποίος από τον περασμένο Οκτώβριο «τάζει» από μήνα σε μήνα συνολική λύση για το ελληνικό ζήτημα, αλλά μέχρι στιγμής τα «αφηγήματά» του μόνο ακυρώνονται.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τι θέλει, όχι μόνο στα απλά αλλά και στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την χώρα.

Συμφωνία πριν από το Eurogroup θα μεταφέρει την πίεση στην πλευρά των δανειστών, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο "nein" του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε "σκοντάφτουν" οι αξιώσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για συνολική λύση, με μπόνους το χρέος.

'Εχουν ένα μήνα προθεσμία για να τα τακτοποιήσουν διαφορετικά θα σταλούν στις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται προκειμένου να ρυθμιστεί το χρέος τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά επαφή με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ, με ατζέντα εκτός από τα ελληνοτουρκικά, και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικός πρόγραμμα.

Εάν η κυβέρνηση Τραμπ πιέσει για μια «σκληρή» γραμμή σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι για το οποίο «καίγεται» το Βερολίνο, οι κίνδυνοι για την εμφάνιση μίας νέας κρίσης θα αυξηθούν σημαντικά.

Την πληροφορία έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον Αντ1, ενώ προσέθεσε ότι ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα.

Ο Τόμσεν αρχικά ανέφερε πως τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετίζονται με βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα σε εθνικό επίπεδο.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε πως πέρα από την αναδιάρθρωση του χρέους, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία.

Το «μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης Μέρκελ» βάζει η «Σιδηρά Κυρία» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζητώντας τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους εδώ και τώρα, προκειμένου το Ταμείο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Μάλιστα, η ίδια απειλεί το Βερολίνο, τονίζοντας πως αν δεν τεθεί άμεσα ζήτημα βιωσιμότητας, τότε οι Αμερικανοί δεν θα βάλουν λεφτά για τη διάσωση της Ελλάδας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «φληναφήματα» του πρώην υπουργού Πολιτισμού το πρωί, για να δικαιολογήσει την χωρίς κανένα επιχείρημα λάσπη προς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την καγκελάριο της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ να διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Άρθρα
Produced by