γαλλικές εκλογές

Το μεγαλύτερο ρίσκο για τη διάσωση της Ελλάδας είναι ο λαός της Ολλανδίας και της Γαλλίας, εν όψει και των εκλογών στις δυο χώρες, να αμφισβητήσουν τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος, καθώς επτά χρόνια τώρα φαίνεται να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό στις διαπραγματεύσεις, σχολίασε στο CNBC ο αναλυτής της Credit Agricole, Valentin Marinov.

»Ενημερωθήκαμε επίσης για την ασθένεια του κ. Μητσοτάκη και την αναβολή της προγραμματισμένης ομιλίας του. Του ευχόμαστε περαστικά και περιμένουμε όταν αναρρώσει να ζητήσει εκ νέου εκλογές».

Η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» μειώνει τη διαφορά για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ενώ ενισχύεται και για τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Το μυαλό του Νίκου Αναστασιάδη έχει χωριστεί σε δύο μέρη, με το ένα σκέφτεται τη λύση και το άλλο τις προεδρικές εκλογές του 2018, ισχυρίζεται ο Μουσταφά Ακκιντζί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Καθημερινή» της Κύπρου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από το κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μήνυση κατέθεσε η Μαρίν Λεπέν, η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας,σε βάρος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf) της ΕΕ.

Κατά την παρουσίαση των Τοπικών Αστυνόμων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε: «Δεν σχεδιάζουμε εκλογές, δεν επιθυμούμε εκλογές».

Στην αποτίμηση των επαφών που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανία προχωρούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπογραμμίζουν ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης πηγαίνουν για μετά από τις εκλογές στην Ολλανδία.

Ο Μάρτιν Σουλτς συνεχίζει να απειλεί την Άγκελα Μέρκελ εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Για τις συνεργασίες δήλωσε, ότι από τη στιγμή που η ΝΔ πήρε το bonus των 50 εδρών από την κ. Γεννηματά, εξυπηρετείται από αυτό και ζητάει κάθε μέρα εκλογές.

Το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Γερμανίας προηγείται της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής-Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid, για πρώτη φορά από το 2006, ανέφερε η εφημερίδα Bild am Sonntag.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γερμανία εξέπεμψε πατριωτισμό, το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ για τις συναντήσεις με Μέρκελ - Σόιμπλε.

Το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς ενισχύεται κατά 6 μονάδες ενώ το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ χάνει 2%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Εκλογές τώρα "βλέπουν" οι αναλυτές του "The Economist Intelligence Unit", αναφερόμενοι στο ελληνικό... δράμα, τονίζοντας ότι εάν οι δανειστές επιμείνουν σε νομοθέτηση νέων μέτρων στο επικείμενο Eurogroup, τότε οι πιθανότητες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αυξάνονται.

Την άποψη ότι με τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος τον Απρίλιο, δεν πρόκειται να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, εξέφρασε ο γραμματέας του και τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε στενούς του συνεργάτες, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Ο υποψήφιος του SPD επιβεβαιώνει πως οι εκλογές του Σεπτεμβρίου θα είναι μια πολύ δύσκολη μάχη για την καγκελάριο.

Άρθρα
Produced by