γερμανικές εκλογές

Στα 4 χρόνια από τα 5 που ισχύει σήμερα, ενώ εξετάζεται και η παροχή ψήφου στις περιφερειακές εκλογές για τους μετανάστες.

»Ενημερωθήκαμε επίσης για την ασθένεια του κ. Μητσοτάκη και την αναβολή της προγραμματισμένης ομιλίας του. Του ευχόμαστε περαστικά και περιμένουμε όταν αναρρώσει να ζητήσει εκ νέου εκλογές».

Από μήνα σε μήνα μεταφέρει το ορόσημο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές η κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία εξακολουθεί να τάζει συνολική λύση ως προς το ελληνικό ζήτημα, παρόλο που οι δύο ισχυρές γυναίκες, Άγγελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ συμφώνησαν πως το «καυτό» ζήτημα της ρύθμισης του χρέους θα εξεταστεί το 2018, ύστερα δηλαδή από τις γερμανικές εκλογές, οι οποίες έχουν «κλειδώσει» για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το μυαλό του Νίκου Αναστασιάδη έχει χωριστεί σε δύο μέρη, με το ένα σκέφτεται τη λύση και το άλλο τις προεδρικές εκλογές του 2018, ισχυρίζεται ο Μουσταφά Ακκιντζί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Καθημερινή» της Κύπρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γερμανία εξέπεμψε πατριωτισμό, το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ για τις συναντήσεις με Μέρκελ - Σόιμπλε.

Η Άγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ έχουν έρθει σε συμφωνία για να μην ασχοληθούν με το ζήτημα του ελληνικού χρέους μέχρι το 2018, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

«Η συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ αποσκοπεί στο να τους "ξεγελάσει" ότι στην Ελλάδα πάνε όλα σύμφωνα με το σχεδιασμό» σημείωσε βουλευτής του FDP στην εφημερίδα.

Ο Μάρτιν Σουλτς συνεχίζει να απειλεί την Άγκελα Μέρκελ εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Για τις συνεργασίες δήλωσε, ότι από τη στιγμή που η ΝΔ πήρε το bonus των 50 εδρών από την κ. Γεννηματά, εξυπηρετείται από αυτό και ζητάει κάθε μέρα εκλογές.

Το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Γερμανίας προηγείται της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής-Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid, για πρώτη φορά από το 2006, ανέφερε η εφημερίδα Bild am Sonntag.

Μήνυση κατέθεσε η Μαρίν Λεπέν, η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας,σε βάρος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf) της ΕΕ.

Κλίμα υψηλών προσδοκιών σχετικά με την "παγωμένη" μέχρι τώρα αξιολόγηση εξακολουθεί να καλλιεργεί η κυβέρνηση της Αριστεράς μέχρι και στο παρά πέντε του επικείμενου Eurogroup, για το οποίο σύσσωμοι οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση εξεύρεσης συνολικής λύσης ως προς το ελληνικό ζήτημα ή επίτευξης πολιτικής συμφωνίας.

Το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς ενισχύεται κατά 6 μονάδες ενώ το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ χάνει 2%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Κατά την παρουσίαση των Τοπικών Αστυνόμων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε: «Δεν σχεδιάζουμε εκλογές, δεν επιθυμούμε εκλογές».

Άρθρα
Produced by