γερμανικές εκλογές

Δε λαμβάνω οικονομική βοήθεια από καμία κυβέρνησης, υποστήριξε η ακροδεξιά υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Το κόμμα της Μέρκελ ενίσχυσε τα ποσοστά του και θεωρείται ο μεγάλος νικητής στις εκλογές για το μικρό κρατίδιο, ενίσχυση της ακροδεξίας, με το AfD να μπαίνει στο τοπικό κοινοβούλιο.

Ξεκάθαρη νίκη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δείχνουν τα πρώτα exit polls, που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, μετά τις εκλογές στο κρατίδιο του Saarland.

Χωρίς εκπρόσωπο στη Βουλή των Κοινοτήτων έμεινε το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας UKIP, το οποίο θεωρείται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Βρετανών πολιτών να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο μοναδικός του βουλευτής, Ντάγκλας Κάρσγουελ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Οι τέσσερις άνδρες δήλωσαν έτοιμοι να εξετάσουν την πιθανότητα συνεργασίας παρά "τις πολλές διαφορές" τους, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος του VVD Μαρκ Ρούτε.

Μετά την πανωλεθρία του κόμματός του στις ολλανδικές εκλογές, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δέχεται «χτυπήματα» από έξαλλους Ευρωπαίους για την «καυτή» δήλωσή του περί «ποτών και γυναικών», αναφερόμενος στις χώρες του Νότου, που έχουν ζητήσει οικονομική βοήθεια από την «οικογένεια» της περιφέρειας.

Από κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της αξιολόγησης η ΝΔ, καθώς αυτές τις συνδέει με όσα θα συμβούν στο πολιτικό σκηνικό το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και με όσα σχεδιάζει ο πρωθυπουργός σχετικά με τον χρόνο των εκλογών.

Το συντηρητικό κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσωφ δείχνει να επικρατεί έναντι των Σοσιαλιστών στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το πρώτο crash test για την μονομαχία του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο αποτελούν οι εκλογές, που διεξάγονται την Κυριακή στο Ζάαρ, για τη νέα Βουλή τοτ κρατιδίου.

Οι τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της κεντρικής Γερμανίας αναμένεται να επιβεβαιώσουν τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων και να υποδείξουν πως η μονομαχία του Μάρτιν Σουλτς με την Άγκελα Μέρκελ θα είναι η πιο έντονη διεκδίκηση της καγκελαρίας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Συνεχίζεται η «διαρροή» στελεχών του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος προς τον κεντρώο υποψήφιο εν όψει των προεδρικών εκλογών.

Άρθρα
Produced by