γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Τζόου Ξιάολι, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Διαψεύδει το ΔΝΤ ότι ζητεί εγγυήσεις και από την αντιπολίτευση ως προς το πακέτο Τόμσεν, «αδειάζοντας» τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

Ανοιχτή συζήτηση για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή, σε περίπτωση που ούτε στο Eurogroup της 7ης Απριλίου υπάρξει επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, ζητεί ο Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως θα είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία, να κλείσει η αξιολόγηση μετά τις γερμανικές εκλογές.

Περίπου 100 αξιωματούχοι πραγματοποίησαν έρευνες χθες σε γραφεία στην έδρα της Audi στο Ίνγκολσταντ της Γερμανίας και στο εργοστάσιο στο Νεκάρσουλμ

«Μπλόκο» στις «πολιτικά υποκινούμενες» ξένες επενδύσεις, κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, βάζει η ΕΕ, προωθώντας σχέδιο, το οποίο απαγορεύει την εξαγορά στρατηγικών επιχειρήσεων από ξένους.

Μεγάλος χορηγός για δεύτερη χρονιά του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών το τριήμερο 2 έως 5 Μαρτίου, ήταν η Elmin Bauxites.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «σήμερα, δυστυχώς, βλέπουμε πως οι επενδύσεις έχουν πέσει σε χαμηλό 20ετίας, κάτι που είναι εξαιρετικά αρνητικό για την προοπτική της οικονομίας».

Κάλεσμα σε επιχειρηματίες της ομογένειας από τις ΗΠΑ, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, να στηρίξουν με επενδύσεις την Ελλάδα σ αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την χώρα που δίνει μάχη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΑ.

Οι ξένες επενδύσεις της Κίνας στο εξωτερικό υποχώρησαν 52,8% σε σχέση με πέρυσι, σε 13,43 δισ. δολάρια, στη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του έτους, όπως γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.

Οι ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία δεν απειλούν από τη διπλωματική διένεξη μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η οργή της Άγκυρας επικεντρώνεται στην ολλανδική κυβέρνηση, όχι στους ανθρώπους της ή στις επιχειρήσεις, δήλωσε ο υπουργός της Τουρκίας για Ευρωπαϊκές υποθέσεις στο Reuters.

Ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική του Τραμπ «Πρώτα η Αμερική» και τις απειλές να επιβληθούν δασμοί στα εισαγόμενα προϊόντα, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα τονίσουν πόσες πολλές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ συνδέονται με τις γερμανικές εταιρίες.

Η κατασκευή αιολικού πάρκου, ισχύος 43 MW, για την Volterra του ομίλου J&P ΑΒΑΞ είναι ένα από τα έργα που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα.

Άρθρα
Produced by