γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να περιμένει μετά τις γερμανικές εκλογές, ώστε να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους» αναφέρει σε έκθεσή της η Morgan Stanlney.

Την ενίσχυση της παρουσίας της Jumbo στο εξωτερικό μέσω ανοίγματος νέων καταστημάτων προωθεί η εταιρία, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για την «καταιγίδα» φόρων που αναμένεται να πλήξει τα ελληνικά νοικοκυριά την νέα χρονιά μιλούν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, που κάνουν εκτενή αναφορά στην αύξηση των φόρων σε μια σειρά από αγαθά, όπως ο καφές, τα τσιγάρα και τα καύσιμα.

Η μείωση των επισφαλών δανείων των τραπεζών και η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι τα δύο μέτωπα που θα πρέπει να στηριχθούν, προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει για τα καλά σε βιώσιμη ανάπτυξη, υπογράμμισε ο Γιάννης Στουράρας μιλώντας την Πέμπτη στην εκδήλωση για την ίδρυση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών.

Κεφάλαια τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 3 δισ. ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει το γερμανικό επιχειρείν στην Ελλάδα, κατά την επόμενη τριετία, ενισχύοντας την παρουσία του στη χώρα, αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης η οικονομία να εξέλθει της πολυετούς ύφεσης.

Ανέφικτος χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου το στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg την Τρίτη.

Ο γνωστός αρθρογράφος Simon Nixon, της Wall Street Journal στο άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα και οι δανειστές της βρίσκονται πάλι σε τροχιά σύγκρουσης», επισημαίνει ότι παρόλο που το ελληνικό ζήτημα έχει εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες από τα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου, η Ελλάδα παραμένει η πηγή της ευρωπαϊκής δυσλειτουργίας.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έδωσε "γήπεδο" στη διεθνή κοινότητα να ισχυρίζεται ότι η Αριστερά στην Ελλάδα εχθρεύευται τις επενδύσεις. Και μάλιστα σε μία από τις κρισιμότερες οικονομικά και πολιτικά συγκυρίες, με μία από τις βασικότερες αποκρατικοποιήσεις, η οποία συν τοις άλλοις αποτελεί και προαπαιτούμενο.

Ο κίνδυνος πολιτικής κατάρρευσης του Αλέξη Τσίπρα στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας καραδοκεί, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Spiegel, με τίτλο «και άφες ημίν τα χρέη ημών», όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Τους στόχους του επενδυτικού προγράμματος που εδραιώνουν την Αλουμίνιον της Ελλάδος ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου, παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος , στην εορτή για τα 50 χρόνια του ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα διαχείρισης κόστους που έχουν εφαρμοσθεί στην ΑτΕ και της επιτρέπουν να θωρακίζεται ενάντια στους διεθνείς οικονομικούς κλυδωνισμούς.

Αν δεν υπήρχε η έμμεση φορολογία, θα αναγκαζόμασταν να προχωρήσουμε σε ανατιμήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των λογαριασμών του νερού είπε το πρωί της Πέμπτης ο Γιώργος Σταθάκης στο ρ/σ Alpha, κληθείς να σχολιάσει το κύμα φορολογίας που είναι σε ισχύ από την αρχή του έτους.

Θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές έως τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς δεν είναι πολλά τα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές, εκτίμησε ο Δ. Παπαδημητρίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο».

Πρόσκληση στο αμερικανικό και διεθνές επιχειρηματικό κοινό να επενδύσει στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά από το βήμα του Capital Link Forum, στη Νέα Υόρκη.

Πριν τα Χριστούγεννα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναμένεται να δημοσιεύσει την έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σειρά διεθνών επαφών, που αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας στον διεθνή ενεργειακό χάρτη πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο ίδιο σημείο με το 2014, όμως έχει κληθεί να λάβει σκληρά μέτρα ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αντί για τα 500 εκατομμύρια που σχεδιάζονταν τότε, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Παρά τις κατά καιρούς «φιλικές» προς την Αθήνα προοσεγγίσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, όλα δείχνουν ότι στο ελληνικό ζήτημα για μία ακόμη φορά για …περάσει η θέληση του Σόιμπλε.

Κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, είναι το μήνυμα που προέκυψε από τη συνάντηση Τσίπρα- Μοσκοβισί.

Στην Αθήνα καταφτάνει την ερχόμενη Δευτέρα ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, ξεκινώντας πρώτα από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο ίδιος θα έχει τετ-α-τετ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Άρθρα
Produced by