γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Δέκα βήματα για την δημιουργία ενός σαφούς πλαισίου χωρικού σχεδιασμού, που θα προτάσσει την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά θα διευκολύνει επιπλέον το επιχειρείν περιγράφοντας ξεκάθαρα τους κανόνες, παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας χθες σε εκδήλωση του ΣΕΒ για το θέμα.

Το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς ενισχύεται κατά 6 μονάδες ενώ το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ χάνει 2%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ο υποψήφιος του SPD επιβεβαιώνει πως οι εκλογές του Σεπτεμβρίου θα είναι μια πολύ δύσκολη μάχη για την καγκελάριο.

Όποιος θέλει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, φλερτάρει με τη διάσπαση της Ευρωζώνης, τονίζει ο υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας.

«H ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά και οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες . Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική οικονομία θα σταθεί τότε μόνο στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά και επενδύσεις. Αυτό το βλέπουν στο μεταξύ και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες», είπε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, στη λαϊκή εφημερίδα Bild.

Η κόντρα του Ταμείου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν πρόκειται να κρατήσει μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα εθνικό στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την παραγωγή και από το τετράπτυχο που θα μας βγάλει από την κρίση: παραγωγή, έρευνα, επενδύσεις, εξαγωγές ,σε αντιδιαστολή με το ένα άλλο τετράπτυχο, το οποίο είναι αδιαφορία, γραφειοκρατία, εισαγωγές και τελικά εξάρτηση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών.

Σε σοβαρή εμπλοκή έχει οδηγηθεί η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, παρότι οι Θεσμοί έλυσαν τις μεταξύ τους διαφορές και πρότειναν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο την προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων 3,6 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, απορρίπτει τις προτάσεις αυτές και ζητεί πολιτική λύση με παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ και επεσήμανε ότι δεν προχωρούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων.

Την εκτίμηση ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κάποια στιγμή θα παρέμβει, καθώς δεν θα επιθυμούσε να πάει στις εκλογές με το ελληνικό ζήτημα σε εκκρεμότητα, εξέφρασε ανώτατη κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο των εργασιών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απάντηση του στις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ έδωσε το ΔΝΤ, μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις, ο οποίος υπεραμύνθηκε των θέσεων του Ταμείου για τη χώρα μας.

Κανένας ευρωπαϊκός "δάκτυλος" δεν "κουνάει" το ΔΝΤ από τις θέσεις του ως προς την ελληνική οικονομία και ως προς τους όρους, που έχει θέσει, προκειμένου να συμμετάσχε και στο τρίτο πακέτο διάσωσης προς τη χώρα μας.

Μόλις τρεις μονάδες η διαφορά CDU - SPD, με τους σοσιαλδημοκράτες να πλησιάζουν και να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για επικράτηση στην εκλογική μάχη του Σεπτεμβρίου.

Άρθρα
Produced by