δάνεια σε ξένο νόμισμα

Oι τράπεζες της ευρωζώνης μείωσαν σημαντικά τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων το τέταρτο τρίμηνο του έτους, με τις ιταλικές και ιρλανδικές τράπεζες να επιτυγχάνουν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Φωνές από γνωστούς οικονομολόγους για υποχώρηση της Γερμανίας και υπέρ των μέτρων που προτείνει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

«Πάρτι» με τα χαριστικά δάνεια της τράπεζας Αττικής, αποκαλύπτει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδας, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στα 326,358 δισ. ευρώ διαμορφωνόταν το χρέος κεντρικής διοίκησης στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, έναντι 323,7 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δελτίο Δημόσιου Χρέους του ΥΠΟΙΚ.

Μειώθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων των τραπεζών το Δεκέμβριο, ενώ έμειναν σχεδόν αμετάβλητα τα επιτόκια χορηγήσεων.

Απότομη πτώση καταγράφει το βρετανικό νόμισμα, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρόκειται να κάνει μια δήλωση από την Downing Street. Η δήλωση αναμένεται στις 13:15 και κάποιες φήμες μιλούν για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, προκειμένου να αποκτήσει πολιτική νομιμοποίηση για τη διεξαγωγή των δύσκολων διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Νότιας Αφρικής στην κατηγορία «σκουπίδι» (ΒΒ+, από ΒΒΒ- που ήταν προηγουμένως) προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Σε ποσοστό ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων διαμορφώθηκε στο 50% του συνόλου των δανείων έναντι στόχου 50,5%.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΕΚ έχει καταργηθεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διάδοχός του είναι ο ΟΑΕΔ.

'Εχουν ένα μήνα προθεσμία για να τα τακτοποιήσουν διαφορετικά θα σταλούν στις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται προκειμένου να ρυθμιστεί το χρέος τους.

«Πυρά» στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσιεύματα για τα δάνεια του κ. Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής.

Τα "μαξιλάρια" ρευστότητας των πορτογαλικών τραπεζών δεν είναι αρκετά μεγάλα ούτως ώστε να μπορέσουν τα ιδρύματα να χειριστούν τα τοξικά τους δάνεια, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καλώντας τις τράπεζες να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους για να βοηθήσουν τη χώρα να αναπτυχθεί και να μειώσει το φορτίο του χρέους.

Άρθρα
Produced by