δάνεια σε ξένο νόμισμα

Το τελευταίο του επίσημο τηλεφώνημα σε ξένο ηγέτη ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα το φύλαξε για την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, την οποία ευχαρίστησε για «την ισχυρή, θαρραλέα και σταθερή ηγετική της στάση».

Να μαζέψει τα περί ευθυνών Στουρνάρα που προέκυψαν από διαρροή του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, από την Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ, με την οποία χορηγείται η πρώτη άδεια για τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην «Aktua Ελλάς Χρηματοοικονομικές Λύσεις Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις».

Στους δρόμους έχουν κατέβει σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα στεγαστικά δάνεια, που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τη μη εφαρμογή των ρυθμίσεων, που είχε αποφασίσει το ΚΥΣΟΙΠ τον περασμένο Ιούλιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση του Θέμου Αναστασιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα ΜΜΕ και τα δάνεια των κομμάτων, με τον εκδότη του ''Πρώτου Θέματος'' να σημειώνει πως έχει δεχτεί τους περισσότερους ελέγχους από κάθε άλλο Μέσο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα στη Βουλή θα δίνεται δυνατότητα εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από τον δανειολήπτη, πριν από την πώληση της οφειλής του σε fund.

Την τελευταία προειδοποίηση προς τους δανειολήπτες στέλνουν αυτή την περίοδο οι τράπεζες για την ρύθμιση των οφειλών τους.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 0,42%, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που είχε χορηγήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΕΟΚ) εισηγήθηκαν στην Ολομέλεια, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο αρεοπαγίτης Γιώργος Αναστασάκος.

«Kαυτό» είναι το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για την Attica Bank, το οποίο, όπως προανήγγειλε ο Γ. Στουρνάρας προανήγγειλε θα δοθεί στη δικαιοσύνη.

Οι τράπεζες της ευρωζώνης αναμένεται να χαλαρώσουν τα πιστωτικά κριτήρια στο α΄ τρίμηνο, μετά από μια μέτρια σύσφιξη των όρων χορήγησης δανείων στους τρεις τελευταίους μήνες του 2016, αναφέρει τριμηνιαία έρευνα της ΕΚΤ.

Τη δυνατότητα να μετατρέψει το δάνειό του από ξένο στο δικό του νόμισμα (πχ. από ελβετικό φράγκο σε ευρώ) δίνει κοινοτική οδηγία που ενσωματώνεται με καθυστέρηση στην εθνική νομοθεσία.

Μειώθηκαν, το Σεπτέμβριο του 2016, τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια του συνόλου των νέων καταθέσεων και των νέων δανείων.

Ο πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και δηλώνει ότι η Γερμανία έπρεπει να…χαρίσει λεφτά στην Ελλάδα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να επιστραφούν τα δανεικά.

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για τη μετοχοποίηση των «κόκκινων» δανείων με στόχο να εισέρχονται νέοι μέτοχοι στις επιχειρήσεις.

Όπως σημειώνει ο Oliver Harvey, στρατηγικός αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, Deutsche Bank οι «αρκούδες» στο βρετανικό νόμισμα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, με φόντο τη νέα ραγδαία πτώση της στερλίνας.

Σημαντική πτώση σημειώνει από το πρωί η στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να υποχωρεί σε χαμηλό 31 ετών εν μέσω φόβων για τον αντίκτυπο από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στοιχεία φωτιά περιλαμβάνονται στο πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια της Attica Bank προς τον Α. Καλογρίτσα, σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου το ελάχιστο Δανειστικό Επιτόκιο (ΕΔΕ) ανά νόμισμα, στο λογαριασμό Alpha 605 σε συνάλλαγμα, καθορίζεται ως εξής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank:

Άρθρα
Produced by