δακε

Ένταση επικράτησε την τελευταία μέρα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή περίπου μισής ώρας της διαδικασίας, για την ψηφοφορία προεδρείου.

Να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος, ζητά ο πρόεδρος της προσκείμενης στη Νέα Δημοκρατία Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης (ΔΑΚΕ) και γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Νίκος Κιουτσούκης.

Καμία αναφορά σε μείωση τελών δεν κάνει ο Γιώργος Καμίνης στην έκθεση αξιολόγησης -που έχει υποβάλει στο υπουργείο Εσωτερικών- υποστήριξε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου της «Ανοιχτής Πόλης», στα Προπύλαια χθες στο βράδυ.

Η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος, τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Νίκου Κιουτσούκη.

Η απεργιακή κινητοποίηση δείχνει, πάντως, εμφανή σημάδια κάμψης. Σύμφωνα με στοιχεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων, απήργησαν σήμερα μόλις ο ένας στους πέντε δασκάλους και καθηγητές

Διακόπηκε πριν λίγο για διάλειμμα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με θέμα την απεργία των καθηγητών μέσα στις εξετάσεις.

Εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 1η Μαΐου αποφάσισε η ΓΣΕΕ, καθώς επίσης και συγκεντρώσεις στην Αθήνα αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πρώτη μέρα της πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή κυμάνθηκε από 90% έως 100% ανά κλάδο.

Το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 12 αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος(ΓΣΕΕ), προκειμένου να αποφασίσει, αν θα παρέχει στο εξής, νομική και συνδικαλιστική κάλυψη σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων της ΔΕΗ.

Την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας για την Τετάρτη 9 Απριλίου και συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Συνεδριάζουν σήμερα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Tετρακόσιοι τριάντα επτά εκπαιδευτικοί ψήφισαν στο συνέδριο της ΟΛΜΕ για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 435 και βρέθηκαν 2 άκυρα.

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να καθορίσει τη στάση του με βάση τις χθεσινές απαντήσεις του υπουργού Παιδείας.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να λύσουν τα χειρόφρενα σήμερα Τετάρτη, καθώς στη ψηφοφορία πέρασε η...

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή και στάση εργασίας μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι υπάλληλοι της Βουλής.

Κόντρα στον αέρα για το νέο πακέτο μέτρων ανάμεσα στον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ, Νίκου Κιουτσούκη και τον βουλευτή της ΝΔ. Αδωνι Γεωργιάδη. «Δεν είναι υπό εκβιασμό η...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαγραφή του προέδρου της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκη από τη Νέα Δημοκρατία, αν και ο ίδιος δηλώνει περήφανος για τη διαγραφή του.

Άρθρα
Produced by