διαγραφή χρεών

Σε εικοσιτέσσερις ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, ρυθμίζονται (κατόπιν αίτησης) τα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμου Πύργου της ΠΕ Ηλείας.

Ακόμα μία απόδειξη της ένδειας των ελληνικών νοικοκυριών αποτελεί η εκτίναξη των χρεών των φορολογουμένων προς το δημόσιο τον περασμένο Ιανουάριο, τα οποία αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ, "σκαρφαλώνοντας" στα 1,630 δισ. ευρώ.

To μπαλάκι στους Ευρωπαίους πετά το ΔΝΤ για συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, ενώ παράλληλα επαναφέρει το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Μια έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη με μονομερή διαγραφή του χρέους δεν πρόκειται να λύσει το πρόγραμμα του χρέους» τονίζει ο Σύνδεσμος των βιομηχάνων.

Πρώτα η αποχώρηση από την Ευρωζώνη και μετά η ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα, τονίζει ο δυνητικός σύμμαχος του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ.

Προς την κατάθεση σχετικής νομοθεσίας στη Βουλή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν οι πολίτες προς τους Δήμους προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο Πάνος Σκουρλέτης στο κομματικό ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο».

Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη υπόθεση, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση των εμπλεκομένων.

Oι δικαστικοί υπάλληλοι ετοιμάζονται να διεκδικήσουν αναδρομικά την επιστροφή των ποσών τα οποία τους έχουν παρακρατηθεί έως σήμερα.

"Κουρεύει" χρέη 73.000 δανειοπληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εργασίας, μέσω ρύθμισης που βρίσκεται στα... "σκαριά".

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο στις 13.30 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα

Το σενάριο των εκλογών "παίζουν" ψηλά τα διεθνή ΜΜΕ μπροστά στο αδιέξοδο, όπου βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που το ΔΝΤ ζητεί και νέο αίμα από την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανοίγει "παράθυρο" σε Grexit και η "πυροσβεστική", πολιτική λύση, την οποία περιμένει η Αθήνα από την Κομισιόν και συγκεκριμένα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

H «bad bank» που εγκαθιδρύθηκε μετά από το κραχ στην αγορά κατοικιών έχει ανακτήσει το 95% των χρημάτων που δαπάνησε για να διασώσει τις τράπεζες της Ιρλανδίας, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η ιρλανδική οικονομία έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο ισχυρές της ευρωζώνης.

Άρθρα
Produced by