διαγραφή χρεών

To μπαλάκι στους Ευρωπαίους πετά το ΔΝΤ για συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, ενώ παράλληλα επαναφέρει το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Μια έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη με μονομερή διαγραφή του χρέους δεν πρόκειται να λύσει το πρόγραμμα του χρέους» τονίζει ο Σύνδεσμος των βιομηχάνων.

Πρώτα η αποχώρηση από την Ευρωζώνη και μετά η ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα, τονίζει ο δυνητικός σύμμαχος του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ.

Τη διαγραφή του χρέους της Ελλάδας ζητά ο Ασόκα Μόντι, τονίζοντας πως η στρατηγική που ακολουθεί το Ταμείο απέναντι στην Αθήνα είναι «ακατανόητη».

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά από πιστωτικά ιδρύματα να της υποβάλλουν στοιχεία οφειλετών, εφόσον το συνολικό υπόλοιπο των χρεών για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ (€ 1.000.000).

Τα εξώδικα που καταθέτουν οι οφειλέτες στην εφορία με τα οποία ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα δεν τους απαλλάσσουν από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Απόφαση-σοκ που αίρει οριστικά και αμετάκλητα από 1/1/2017 την προστασία από κατασχέσεις για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ πήραν ΙΚΑ και ΟΓΑ για περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά της τάξης των 1.000 ως 3.500 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία οι πολίτες που έχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία τους θα μπορούν να τα εκχωρούν στο Δημόσιο για να συμψηφίζουν την αξία τους με οφειλές.

"Κουρεύει" χρέη 73.000 δανειοπληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εργασίας, μέσω ρύθμισης που βρίσκεται στα... "σκαριά".

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο στις 13.30 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα

Το σενάριο των εκλογών "παίζουν" ψηλά τα διεθνή ΜΜΕ μπροστά στο αδιέξοδο, όπου βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που το ΔΝΤ ζητεί και νέο αίμα από την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανοίγει "παράθυρο" σε Grexit και η "πυροσβεστική", πολιτική λύση, την οποία περιμένει η Αθήνα από την Κομισιόν και συγκεκριμένα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

H «bad bank» που εγκαθιδρύθηκε μετά από το κραχ στην αγορά κατοικιών έχει ανακτήσει το 95% των χρημάτων που δαπάνησε για να διασώσει τις τράπεζες της Ιρλανδίας, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η ιρλανδική οικονομία έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο ισχυρές της ευρωζώνης.

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Την ώρα που το τρέχον πρόγραμμα διακανονισμών οφειλών προς της ΔΕΗ ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, η διοίκηση της Επιχείρησης σκέφτεται να προχωρήσει σε νέο "πακέτο" προσφορών προς του καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Μία γυναίκα 44 ετών συνελήφθη, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, επειδή σε βάρος της εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης.

Άρθρα
Produced by