διαγραφή χρεών

Περισσότερες από τις εγγραφές ήταν για 28ο συνεχόμενο τρίμηνο οι διαγραφές επιχειρήσεων από τα μητρώα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017.

Προς την κατάθεση σχετικής νομοθεσίας στη Βουλή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν οι πολίτες προς τους Δήμους προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο Πάνος Σκουρλέτης στο κομματικό ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο».

Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη υπόθεση, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση των εμπλεκομένων.

"Κουρεύει" χρέη 73.000 δανειοπληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εργασίας, μέσω ρύθμισης που βρίσκεται στα... "σκαριά".

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο στις 13.30 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα

Για να ενταχθεί μία επιχείρηση θα πρέπει να έχει οφειλή τουλάχιστον 20.000 ευρώ συνολικά, προς τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά Ταμεία, Δήμους, ευρύτερο δημόσιο, αλλά και προμηθευτές, εργαζόμενους, όλα τα χρέη προς οποιονδήποτε.

Σε εικοσιτέσσερις ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, ρυθμίζονται (κατόπιν αίτησης) τα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμου Πύργου της ΠΕ Ηλείας.

Ακόμα μία απόδειξη της ένδειας των ελληνικών νοικοκυριών αποτελεί η εκτίναξη των χρεών των φορολογουμένων προς το δημόσιο τον περασμένο Ιανουάριο, τα οποία αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ, "σκαρφαλώνοντας" στα 1,630 δισ. ευρώ.

To μπαλάκι στους Ευρωπαίους πετά το ΔΝΤ για συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, ενώ παράλληλα επαναφέρει το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Μια έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη με μονομερή διαγραφή του χρέους δεν πρόκειται να λύσει το πρόγραμμα του χρέους» τονίζει ο Σύνδεσμος των βιομηχάνων.

Άρθρα
Produced by