διαγραφή χρεών

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά από πιστωτικά ιδρύματα να της υποβάλλουν στοιχεία οφειλετών, εφόσον το συνολικό υπόλοιπο των χρεών για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ (€ 1.000.000).

Τα εξώδικα που καταθέτουν οι οφειλέτες στην εφορία με τα οποία ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα δεν τους απαλλάσσουν από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Απόφαση-σοκ που αίρει οριστικά και αμετάκλητα από 1/1/2017 την προστασία από κατασχέσεις για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ πήραν ΙΚΑ και ΟΓΑ για περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά της τάξης των 1.000 ως 3.500 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία οι πολίτες που έχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία τους θα μπορούν να τα εκχωρούν στο Δημόσιο για να συμψηφίζουν την αξία τους με οφειλές.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους επαγγελματίες που μένουν εκτός του εξωδικαστικού συμβιβασμού εξαπέλυσε ο Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος, Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ακόμα και διαγραφή 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές περιλαμβάνει το σενάριο που εξετάζουν κυβέρνηση και δανειστές στα πλαίσια της συζήτησης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Την επιβολή προστίμων ύψους 19.000 ευρώ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Διαδικτυακή ρύθμιση χρεών για τις οφειλές των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, όπως σημειώνει η "Ημερησία" σε δημοσίευμα της Τρίτης.

Διαγραφή χρέους και επιστροφή στη δραχμή προτείνει ο οικονομολόγος Γκάμπριελ Φέλμπερμάιερ, ο διευθυντής του τμήματος Εξωτερικής Οικονομίας του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo.

Απάντηση στα περί κρυφών χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, ύψους 3 δις- όπως αυτά προκύπτουν από την έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών- δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Την ώρα που το τρέχον πρόγραμμα διακανονισμών οφειλών προς της ΔΕΗ ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, η διοίκηση της Επιχείρησης σκέφτεται να προχωρήσει σε νέο "πακέτο" προσφορών προς του καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Μία γυναίκα 44 ετών συνελήφθη, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, επειδή σε βάρος της εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης.

Τις προτάσεις του για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων δημοσιοποίησε ο ΣΕΒ, παρεμβαίνοντας στη διαπραγμάτευση για το θέμα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών που είναι σε εξέλιξη.

Σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών προβλέπει κλιμακωτή διαγραφή φόρων με εξαίρεση τους παρακρατούμενους –υπέρ τρίτων- στο πλαίσιο της λειτουργίας των εξωδικαστικού μηχανισμού.

Για το Αϊβαλί ξεκίνησε περίπου στις 10 το βράδυ το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας TURYOL προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στη Μυτιλήνη συνολικά 280 Έλληνες που από τις 6 το απόγευμα εγκλωβίστηκαν στην τουρκική πόλη.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται πλέον το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες στην εφορία.

Νέο σκληρό "μήνυμα" κατά της Ελλάδας στέλνει ο διευθυντής του τμήματος εξωτερικής οικονομίας του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου IfO, λέγοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρεών, παρουσίασαν την Τρίτη ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γραμματέας Προγράμματος, Γιώργος Στεργίου.

Άρθρα
Produced by