εικαστικα, εκθεση ζωγραφικης

Σύντομη συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ΄, στο Παλάτι Πάρδο, είχε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε υπερβαίνοντας το 325% του παγκόσμιου ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) πέρυσι, καθώς το δημόσιο χρέος σημείωσε μεγάλη άνοδο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute for International Finance).

Ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων προς το σύνολο των ανοιγμάτων των εγχώριων τραπεζών σε ατομική βάση σταθεροποιήθηκε στο 45,2% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, σύμφωνα με την ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική της Τραπέζης της Ελλάδος.

Την κατάσταση στις ΗΠΑ (λόγω της ανάληψης της προεδρίας από τον Ντόναλτ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου) και στην Ιταλία λόγω των πολιτικών εξελίξεων χαρακτηρίζει ως τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

"Έφτασαν" το στόχο που είχαν θέσει οι εγχώριες τράπεζες για την 30/9/2016 όσον αφορά στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα τους, όπως προκύπτει από την έκθεση της ΤτΕ για τα "κόκκινα" δάνεια, που σημαίνει πως τα business plans των συστημικών επιβεβαιώθηκαν.

Ο εθισμός στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά επηρεάζει δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, όπως αναφέρουν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές οι οποίες καταγγέλλουν ότι πολύ λίγοι άνθρωποι λαμβάνουν ιατρική βοήθεια για τα καταστροφικά αυτά προβλήματα.

Ρυθμό ανάπτυξης 2,1% στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης για το 2017 έναντι 1,3% φέτος προβλέπει έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), καθώς η ρωσική οικονομία αναμένεται να βγει από την ύφεση το επόμενο έτος.

Στην ανεπανόρθωτη έκθεση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα από την απόφαση του ΣτΕ, η οποία ρίχνει "μαύρο" στον νόμο Παππά για τη ρύθμιση της τηλεοπτικής πίτας, κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ.

"Κρυφά" φέσια ύψους 3 δισ. ευρώ, τα οποία είναι γνωστό πως υπάρχουν, αλλά ωστόσο το ύψος τους δεν δημοσιοποιείται στα επίσημα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, τα οποία κάνουν λόγο για οφειλές 5 δισ. ευρώ του κράτους προς τους ιδιώτες, φέρνει στο "φως" η έκθεση των θεσμών για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, η οποία ανεβάζει τα χρέη στα 8 δισ. ευρώ!

Στο Λος Άντζελες θα φιλοξενηθεί τελικώς το «Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης» του Τζορτζ Λούκας και της συζύγου του Μέλοντι Χόμπσον, όπως αποφάσισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών.

Στο ποσό των 1,6 δισ. ευρώ ανέρχονται οι πόροι που θα "πέσουν" στην πραγματική οικονομία από την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, όπως αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία των ΕΒΕ σε σχετική έκθεση της.

Πριν τα Χριστούγεννα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναμένεται να δημοσιεύσει την έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος δεν πρόκειται να επηρεάσει την αξιολόγηση που δίνει ο Standard and Poor's για την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, αναφέρει σε σχετική έκθεση του ο οίκος αξιολόγησης τη Δευτέρα.

Σε επίπεδα - ρεκόρ βρίσκεται το χάσμα μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων, όπως διαπιστώνει, σε έκθεσή του, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος και τοποθετεί την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη εισοδηματική ανισότητα.

"Φουρνέλο"στα θεμέλια του κυβερνητικού αφηγήματος περί ανάκαμψης της οικονομίας μέσα στο 2017 βάζει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

Την ανάδειξη της κινεζικής εταιρείας State Grid International Development Ltd ως προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή για την πώληση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ, ενώ η οριστική απόφαση για την πώληση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει οριστεί για τις 24 Νοεμβρίου 2016.

Απάντηση στα περί κρυφών χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, ύψους 3 δις- όπως αυτά προκύπτουν από την έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών- δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Άρθρα
Produced by