εορταστική περίοδος

Ούτε οι γιορτές των Χριστουγέννων βοήθηκαν τον εμπορικό κόσμο να πάρει έστω μία προσωρινή "ανάσα", παρόλο που οι προσφορές στα καταστήματα έδιναν και έπαιρναν.

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην προτελευταία συνεδρίαση του 2016, με την αγορά να κινείται σταθεροποιητικά, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Ξεκινά και πάλι την Τρίτη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Αθήνας Θεσμών. Ανοιχτά παραμένουν όλα τα καυτά θέματα της β' αξιολόγησης, όπω το εργασιακό, και οι διαφορετικές εκτιμήσεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων τα επόμενα χρόνια - πλην του 2017 για το οποίο έχει επέλθει συμφωνία.

Κλειστή θα παραμείνει προς το κοινό η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα της Τουρκίας έως τον Αύγουστο του 2018, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Ιδιαίτερα αρνητικά είναι τα στοιχεία για την κίνηση και τις αγορές στο χώρο του εμπορίου στις φθινοπωρινές εκπτώσεις, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΕΣΕΕ τη Δευτέρα, οι πωλήσεις των καταστημάτων υποχώρησαν κατά 13,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Μειωμένη αποδείχθηκε η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕΜΥ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Χρησιμοποιώντας την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στα δημόσια μέσα μεταφοράς, η Telgraph κάνει ένα μικρό παραλληλισμό της Ελλάδας με τη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας πως η χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους πολίτες αλλά κυρίως για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στοχευμένους ελέγχους σε κλάδους που παρατηρείται υψηλής έντασης παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Δεν επιθυμεί να ξεπεραστεί η περίοδος των δύο ετών μετά την επίκληση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση η βρετανική κυβέρνηση, όπως σημείωσε η εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

Άρθρα
Produced by