επιχειρηματικά χρέη

Η Ένωση καταγγέλλει ότι τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι κύκλοι που σχετίζονται με "ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούν να επαναφέρουν το γνωστό και πολυφορεμένο πλέον ψευδές αφήγημα περί δήθεν υψηλών τιμών των γενοσήμων".

Πιστώσεις που φτάνουν τα 3,467 δισ. ευρώ διέθεσε το 2016 το υπουργείο Οικονομικών για πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορέων της γενικής κυβέρνησης. Εξ αυτών μάλιστα έγιναν πληρωμές που φτάνουν τα 3,128 δισ. ευρώ προς δικαιούχους.

Πρώτα η αποχώρηση από την Ευρωζώνη και μετά η ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα, τονίζει ο δυνητικός σύμμαχος του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ.

Το 65% των οφειλετών έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ ο καθένας, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για το 2016.

Ελαφρώς μειωμένα είναι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών στο τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος.

Την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στη γερμανική Βουλή.

"Καμπανάκι" χτυπά για την ελληνική οικονομία η μαζική "φυγή" καταθέσεων κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος ετους, την ώρα που η αξιολόγηση "σέρνεται" από μήνα σε μήνα, ξυπνώντας μνήμες από το "θρίλερ" του 2015, όταν η χώρα βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο της πιστωτικής "ασφυξίας".

"Κουρεύει" χρέη 73.000 δανειοπληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εργασίας, μέσω ρύθμισης που βρίσκεται στα... "σκαριά".

Στο ποσό των 2.348.655,38 ευρώ ανέρχονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). Το ποσό αυτό αφορά συνταγές ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΠΥ και εκτελέστηκαν κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013. Ο ΦΣΘ μετά το εξώδικο που έστειλε στον ΕΟΠΥΥ και λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2016 αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια κατά του Οργανισμού για την επιδίκαση ποσού 2.348.655,38 ευρώ.

Σύντομα η ευρωζώνη θα αναγκαστεί να αποβάλλει την Ελλάδα, ως παραδειγματισμό για άλλες χώρες, εκτιμά αρθρογράφος της Telegraph.

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο νέος πλανητάρχης, απαντώντας στα δημοσιεύματα, που τον θέλουν να έχει σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Να νομοθετήσει η Βουλή το casus belli, ζήτησε ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αναφέρθηκε στα Ίμια.

Το επίδομα ανεργίας είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο διευκρινίζει σε απάντηση της σε ερώτηση στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επισημαίνει ότι είναι αφορολόγητο, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

To τρίτο τρίμηνο του 2016, το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) διαμορφώθηκε σε 107,6 δισ., ήτοι 45,2%, σε σύνολο 238 δισ. δανείων.

Άρθρα
Produced by