επιχειρηματικά χρέη

Ελαφρώς μειωμένα είναι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών στο τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πρόγραμμα με κίνητρα για ρύθμιση των οφειλών καταναλωτών που χρωστούν λιγότερα από 1000 ευρώ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, με απόφαση, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, εντός του 2017 θα διενεργηθούν 3.500 πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και 19.800 μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ, ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π και Δ.Ο.Υ.

Στα 94,186 δισ. ευρώ ανέρχονται τα "φέσια" προς την εφορία, καθώς μόνο τον περασμένο Νοέμβριο προστέθηκαν χρέη ύψους 890 εκατ. ευρώ.

Απόφαση-σοκ που αίρει οριστικά και αμετάκλητα από 1/1/2017 την προστασία από κατασχέσεις για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ πήραν ΙΚΑ και ΟΓΑ για περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά της τάξης των 1.000 ως 3.500 ευρώ.

"Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται εκλογές", επανέλαβε o Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία οι πολίτες που έχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία τους θα μπορούν να τα εκχωρούν στο Δημόσιο για να συμψηφίζουν την αξία τους με οφειλές.

Ο Νίκος Παππάς δεν πρόκειται να εκδώσει προσωρινές τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

To τρίτο τρίμηνο του 2016, το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) διαμορφώθηκε σε 107,6 δισ., ήτοι 45,2%, σε σύνολο 238 δισ. δανείων.

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στα 10,9 δις ευρώ έφτασαν οι απλήρωτοι φόροι το 2016 και στα 94 δις ευρώ τα ληξιπρόθεσμα συνολικά με έναν στους δύο φορολογούμενους έχει οφειλές στην εφορία, και για την ακρίβεια 4.312.287 φορολογούμενοι.

Δεν θέλω να δω και τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, δηλώνει στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Κάθε φορά που ο επικεφαλής της Εθνικής σηκώνει το βλέμμα από το γραφείο του, βλέπει μια συλλογή από τρία καμπανάκια, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει ένα επώδυνο επεισόδιο στην πρόσφατη ιστορία της τράπεζάς του, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, εξηγώντας ότι τα καμπανάκια αυτά δίνονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών κάθε φορά που μια εταιρία εκδίδει νέες μετοχές.

Ένα νέο, ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παρακολούθησης και είσπραξης των οφειλών προς το Δημόσιο προγραμματίζει να εγκαταστήσει και να θέσει σε παραγωγική λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών από το 2017.

Ο κίνδυνος πολιτικής κατάρρευσης του Αλέξη Τσίπρα στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας καραδοκεί, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Spiegel, με τίτλο «και άφες ημίν τα χρέη ημών», όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Άρθρα
Produced by