επιχειρηματικά χρέη

Μείωση της φορολογίας στα έσοδα των αμερικανικών εταιρικών κοινοπραξιών, αλλά και φοροαπαλλαγή των κερδών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό, για τις εταιρίες που θα αποφασίσουν να τα φέρουν στις ΗΠΑ, προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων αργά χθες το βράδυ.

Για να ενταχθεί μία επιχείρηση θα πρέπει να έχει οφειλή τουλάχιστον 20.000 ευρώ συνολικά, προς τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά Ταμεία, Δήμους, ευρύτερο δημόσιο, αλλά και προμηθευτές, εργαζόμενους, όλα τα χρέη προς οποιονδήποτε.

Η ρύθμιση αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση σε δήμους της Μεσσηνίας που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Υπόγειος πόλεμος μαίνεται στην κυβέρνηση για τη ΔΕΗ. Δυο υπουργοί Ενέργειας, ένας τέως κι ένας νυν, είναι στα χαρακώματα.

«Αντάρτικο» για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, η οποία, όπως λένε οι πληροφορίες, «κλείδωσε» στα Brussels Groups, «σηκώνει» ο υπουργός Εσωτερικών.

Τη δέσμευση για τη λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η εκκαθάριση των αγροτικών συνεταιρισμών, ανέλαβε ο Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Παναγιώτας Βραντζά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ χαρακτήρισε την ομολογιακή έκδοση πολύ επιτυχημένη, καθώς υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον δύο φορές.

Μεγαλύτερη βελτίωση από το αναμενόμενο εμφάνισε τον Απρίλιο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, αγγίζοντας υψηλά σχεδόν έξι ετών, όπως κατέδειξε σήμερα ο σχετικός δείκτης Ifo. Σύμφωνα με τη μέτρηση, τα επιχειρηματικά στελέχη είναι πιο αισιόδοξα για την τρέχουσα κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το παραλήρημα, κλιμακώνοντας την ρητορική του και τις επιθέσεις του κατά της χώρας μας, μόλις μία εβδομάδα πριν το κρίσιμοι δημοψήφισμα, το οποίο ενδεχομένως και να τον ορίσει ως τον απόλυτο κυρίαρχο της Τουρκίας.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις - όχι μόνο μεγάλες, αλλά κυρίως πολύ μικρές, μικρές, μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις

«Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών», τονίζει ο υπουργός με αφορμή σχόλιο του κ. Χατζηδάκη σε σχετικό άρθρο του κ. Σκουρλέτη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε εικοσιτέσσερις ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, ρυθμίζονται (κατόπιν αίτησης) τα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμου Πύργου της ΠΕ Ηλείας.

Προς την κατάθεση σχετικής νομοθεσίας στη Βουλή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν οι πολίτες προς τους Δήμους προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο Πάνος Σκουρλέτης στο κομματικό ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο».

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε σήμερα τον ΟΠΑΠ, στην τελετή Έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την ευκαιρία της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Εταιρικού του Ομολόγου.

Άρθρα
Produced by