επιχειρηματικά χρέη

Σε εικοσιτέσσερις ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, ρυθμίζονται (κατόπιν αίτησης) τα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμου Πύργου της ΠΕ Ηλείας.

Προς την κατάθεση σχετικής νομοθεσίας στη Βουλή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν οι πολίτες προς τους Δήμους προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο Πάνος Σκουρλέτης στο κομματικό ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο».

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε σήμερα τον ΟΠΑΠ, στην τελετή Έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την ευκαιρία της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Εταιρικού του Ομολόγου.

Για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής έπλεξε το «εγκώμιο» της κυβέρνησής του. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις» για το «μπάχαλο» που επικρατεί στον κλάδο της Υγείας, επισημαίνοντας πως από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, δεν δημιουργούνται πια νέα χρέη στα νοσοκομεία.

«Βραδυφλεγής βόμβα» είναι τα αυξημένα «φέσια» ύψους 2,6 δις. ευρώ για τη ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή επιβίωσης. Ούτε η προσπάθεια της «δεύτερης ευκαιρίας» φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς, την ώρα που χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά ζουν στα όρια της φτώχειας.

Νέες συναντήσεις για το υπερταμείο και τα δημοσιονομικά σήμερα, προτού αποχωρήσουν από την Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών.

Τη δέσμευση για τη λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η εκκαθάριση των αγροτικών συνεταιρισμών, ανέλαβε ο Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Παναγιώτας Βραντζά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ χαρακτήρισε την ομολογιακή έκδοση πολύ επιτυχημένη, καθώς υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον δύο φορές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της».

Τη γνωστή τακτική του αποπροσανατολισμού επιστρατεύει για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας, εν μέσω αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση και ενώ οι ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές «τριβές» εντείνονται.

Την ώρα που τα «φέσια» έχουν πιάσει «ταβάνι», έχοντας σκαρφαλώσει στα 2,6 δισ. ευρώ και τα ελληνικά νοικοκυριά αξιοποιούν και το πρόγραμμα της «Δεύτερης Ευκαιρίας», η ΔΕΗ «παγώνει» για έναν ολόκληρο χρόνο χρέη κάτω των 500 ευρώ η ΔΕΗ, ενώ για μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες οφειλές παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης σε 18 ή 36 δόσεις.

Άρθρα
Produced by