ηλεκτρική ενέργεια

Υπέρ δύο καταναλωτριών απεφάνθη ο Συνήγορος του Καταναλωτή, οι οποίες είχαν προσφύγει μετά την άρνηση διαδικτυακού σούπερ μάρκετ να δώσει και στις δύο το έπαθλο που προσέφερε σε διαδικτυακό διαγωνισμό του.

Νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων αποκαλύπτει ότι οι ανθρωπογενείς ρύποι έχουν πλέον φτάσει τις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Γης.

Η ιταλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε το Δεκέμβριο κατά 1,4% σε μηνιαία βάση και 6,6% σε ετήσια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία Istat.

Οι γερμανικές τιμές καταναλωτή εμφάνισαν το Δεκέμβριο την ισχυρότερη ετήσια άνοδό τους εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσει στις 19 και 20 Ιανουαρίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Το τέλος επιβλήθηκε με το σκεπτικό ότι η τιμή στην οποία αγοράζουν οι προμηθευτές την ενέργεια από τη χονδρική αγορά θα ήταν σημαντικά υψηλότερη αν δεν υπήρχε η συμβολή των ανανεώσιμων πηγών.

Σκοπεύουν να προβούν σε αυτή την ενέργεια, σύμφωνα με ένα έγγραφο που φέρνει στην δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, εάν δεν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίζουν την μεροληψία, όπως την χαρακτηρίζουν, του Δικαστηρίου εναντίον κρατών της αφρικανικής Ηπείρου.

Καθυστερούν 1000 θέσεις εργασίας στη Χαλκιδική "καταγγέλλει" ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.

Την καταδίκη του για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με πυροβολισμούς που οδήγησαν στον τραυματισμό ενός αστυνομικού εκφράζει το ΚΚΕ, τονίζοντας πως πρόκειται για ενέργεια που "δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις της επίθεσης".

Άρθρα
Produced by