ηλεκτρική ενέργεια

Την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσει στις 19 και 20 Ιανουαρίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Ένοπλοι δολοφόνησαν σήμερα τον διευθυντή ενός ραδιοφωνικού σταθμού στην πόλη Κιρκούκ, βόρεια της Βαγδάτης, μια ενέργεια που προστίθεται στις αμέτρητες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια με στόχο δημοσιογράφους στο Ιράκ.

Την καταδίκη του για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με πυροβολισμούς που οδήγησαν στον τραυματισμό ενός αστυνομικού εκφράζει το ΚΚΕ, τονίζοντας πως πρόκειται για ενέργεια που "δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις της επίθεσης".

Νίπτει τας... χείρας του ο υπουργός Οικονομίας για το "ναυάγιο" στην ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, εξαγορά, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις η παράταση στην υλοποίησή της συντελεί σε περαιτέρω καθυστέρηση της αξιολόγησης.

Σύννομο κοινοτικά είναι το σχέδιο της Ελλάδας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Άρθρα
Produced by