ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, φέρνει με σχετικό νομοθέτημα η Κυβέρνηση, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, όπου συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.

Για μια ακόμα Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, όπως αναφέρει το Συντονιστικό των συμβολαιογράφων.

Για μια ακόμα Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς για ακίνητα πρώτης κατοικίας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Νέα αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αυτήν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή του Οργάνου τους.

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τις διαδικασίες πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Την ώρα που η λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις-υπενθυμίζουμε τα επεισόδια στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, που είχαν ως αποτέλεσμα να φυγαδεύσουν την πρόεδρο, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ διαβεβαίβσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι «η κατεύθυνση από το υπουργείο Οικονομικών είναι να μην υπάρχουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

"Iστορίες για αγρίους" χαρακτήρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης την ειδησεογραφία για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

Να νομοθετήσει άμεσα ο πολιτικός κόσμος και να θέσει όρια για την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ζητά η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Συνεχίζετε να αναμασάτε την επιχειρηματολογία των καναλαρχών, χωρίς κανένα πρόσχημα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή.

Η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, και τους ΟΤΑ.

Για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τις διαδικασίες πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Με στόχο να παρακάμψουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, οι τράπεζες σχεδιάζουν τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει το βάρος από τα παλιά αυτοκίνητα στα νεότερα στα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ περί ''νέου Γοργοποτάμου'' προκάλεσαν την οργή του ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να εκδίδει ανακοίνωση - επίθεση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις η κυβέρνηση προχωρά στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο (φόρους κ.α), τουλάχιστον έως το τέλος του 2017.

Οι πρώτες… τραγωδίες από το μαζικό «κύμα» των πλειστηριασμών άρχισαν να καταγράφονται. Ειδικά από τη στιγμή που Δημόσιο και τράπεζες «σαρώνουν» ακόμη και τις περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, βγάζοντας στο σφυρί τα σπίτια, τις περιουσίες των πολιτών μέχρι και για 500 μόλις ευρώ!

Άρθρα
Produced by