ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε ότι ούτε αύριο Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 θα διεξαχθούν πανελλαδικά πλειστηριασμοί.

Η ανάσχεση του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και η σταδιακή υποχώρησή τους δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εντατικοποίησης διαδικασιών, όπως οι κατασχέσεις λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί ακινήτων, υπογραμμίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Έκκληση στην κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση απηύθυνε σε άρθρό του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, χαρακτηρίζοντας καταστροφική για το κλίμα και την οικονομία την επιστροφή των σεναρίων περί Grexit και κουρέματος καταθέσεων.

Τις‭ ‬επόμενες‭ ‬εβδομάδες, θα‭ ‬δημιουργηθεί‭ το‭ ‬πρώτο‭ ‬‬πιλοτικό‭ Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (‬ΓΕΥΔ),‭ ‬στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας που εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, φέρνει με σχετικό νομοθέτημα η Κυβέρνηση, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, όπου συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.

Για μια ακόμα Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, όπως αναφέρει το Συντονιστικό των συμβολαιογράφων.

Για μια ακόμα Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς για ακίνητα πρώτης κατοικίας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Νέα αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αυτήν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή του Οργάνου τους.

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τις διαδικασίες πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Oύτε αύριο Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 θα διεξαχθούν πανελλαδικά πλειστηριασμοί, με βάση απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και για αυτή την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017.

Αποκλειστικά online θα γίνεται η διαδικασία δημοπράτησης ακινήτων και πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων στοιχείων των φορολογουμένων καθώς έχουν «παγώσει» εδώ και μερικούς μήνες λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων και των εντάσεων που σημειώνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία από φορείς και ομάδες πολιτών που είναι αντίθετοι στους πλειστηριασμούς.

Η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, και τους ΟΤΑ.

Για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τις διαδικασίες πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Με στόχο να παρακάμψουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, οι τράπεζες σχεδιάζουν τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει το βάρος από τα παλιά αυτοκίνητα στα νεότερα στα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Άρθρα
Produced by