ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Κατ’ εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας από τους Συλλόγους ή την συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής.

Εργαζόμενοι στον Καρυπίδη και στους ΟΤΑ, συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών, αλλά και γυναίκες οργισμένες με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, συσπειρώνονται, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα, από όπου ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη την παραχώρηση της διαχείρισης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το παρών στο Ειρηνοδικείο Αθήνας έδωσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας, που εξέφρασε την αντίθεσή της στους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε ότι ούτε αύριο Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 θα διεξαχθούν πανελλαδικά πλειστηριασμοί.

Την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και για αυτή την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017.

Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, φέρνει με σχετικό νομοθέτημα η Κυβέρνηση, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, όπου συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.

Για μια ακόμα Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, όπως αναφέρει το Συντονιστικό των συμβολαιογράφων.

Δεκατέσσερις σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για το Τμήμα Πληροφορικής καθώς και 3 κιτ ρομποτικής και μηχανήματα για το Τμήμα Ηλεκτρονικής, παραδόθηκαν επίσημα από το Ίδρυμα Ευγενίδου στο 4ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά, με στόχο να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες εκατοντάδων μαθητών και η διδασκαλία να γίνεται με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κυρίως η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Oύτε αύριο Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 θα διεξαχθούν πανελλαδικά πλειστηριασμοί, με βάση απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Έκκληση στην κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση απηύθυνε σε άρθρό του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, χαρακτηρίζοντας καταστροφική για το κλίμα και την οικονομία την επιστροφή των σεναρίων περί Grexit και κουρέματος καταθέσεων.

Αποκλειστικά online θα γίνεται η διαδικασία δημοπράτησης ακινήτων και πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων στοιχείων των φορολογουμένων καθώς έχουν «παγώσει» εδώ και μερικούς μήνες λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων και των εντάσεων που σημειώνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία από φορείς και ομάδες πολιτών που είναι αντίθετοι στους πλειστηριασμούς.

Η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, και τους ΟΤΑ.

Άρθρα
Produced by