θασος, οικονομικη ενισχυση, πυρκαγιες, κουρουμπλης

Δεν λειτουργεί από σήμερα το πρωί η Δημόσια Οικονομική Εφορία της Ρόδου, καθώς οι αγρότες, που, από χθες το μεσημέρι, κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους από τη νότια Ρόδο στο κέντρο της πόλης μας, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης εξαφανίστηκαν μεταξύ 2000 και 2013, στερώντας από τον πλανήτη περαιτέρω ικανότητα απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα και μείωσης της υπερθέρμανσης.

Την ενίσχυση της παρουσίας της Jumbo στο εξωτερικό μέσω ανοίγματος νέων καταστημάτων προωθεί η εταιρία, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Καμπανάκι" ανησυχίας για το εκλογικό 2017 της Ευρωζώνης χτυπά ο Moody's με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης να τονίσει σε σχετική έκθεση του την Πέμπτη πως ελλοχεύουν σημαντική κίνδυνοι για το μέλλον του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ενδεχόμενη ενίσχυση αντισυστημικών κομμάτων στις εκλογικές διαδικασίες σε μια σειρά χωρών.

Η μείωση των επισφαλών δανείων των τραπεζών και η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι τα δύο μέτωπα που θα πρέπει να στηριχθούν, προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει για τα καλά σε βιώσιμη ανάπτυξη, υπογράμμισε ο Γιάννης Στουράρας μιλώντας την Πέμπτη στην εκδήλωση για την ίδρυση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών.

Ενίσχυση του προγράμματος για διανομή σχολικών γευμάτων και επέκταση του και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Την πρόθεση της κυβέρνησης πως "η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τα νησιά εγκαταλειμμένα στην τύχη τους και ειδικότερα όσα δεν έχουν αεροδρόμια" εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προειδοποιώντας τους απεργούς της ΠΝΟ.

Τουλάχιστον 11 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις μεγάλες πυρκαγιές στο εθνικό πάρκο Great Smoking Mountains του Τένεσι. Η φωτιά έχει απανθρακώσει χιλιάδες εκτάρια ενώ εκατοντάδες κτίσματα έχουν καεί.

Δεν υπάρχει κάποια οικονομική ή πολιτική λογική που επιβάλλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το μέλος της ΕΚΤ Εβαλντ Νοβότνι.

Οι φυσικές καταστροφές που έπληξαν πέρυσι την Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε 1.432 άτομα ενώ άφησαν πίσω τους 274 αγνοούμενους, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση αρκετών υπουργείων.

Για τεράστια φοροαποφυγή των πολυεθνικών εταιρειών με την ανοχή του κράτους έκανε λόγο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στη σκιά του σκανδάλου της Νοβάρτις.

Η επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές είχε εξηγήσεις προς τους θεσμούς, ανέφερε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη του στο ρ/σ Real την Τετάρτη, τονίζοντας πως δε θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις χωρίς συνεννόηση και απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για ταπεινωτική επιστολή.

Για ακόμα ένα έτος δεν θα χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση για τις εορτές Χριστουγέννων στους οδηγούς Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης (TAXI) αυτοκίνητων, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. Α 81196-5487/6.12.2016 έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Υπομονή μέχρι αύριο το πρωί» σε σχέση με την συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ, συνέστησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η απεργία ξεκινά αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.

Σε νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την παροχή πιστωτικής γραμμής ύψους 50 εκατ. ευρώ προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο Trade Facilitation Programme της EBRD.

Άρθρα
Produced by