ιδιωτικοποιησης

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του η «θύελλα» αντιδράσεων, που έχει «ξεσηκωθεί» από Αριστερούς Βουλευτές και συνδικαλιστές, για την πώληση του 40% παλαιών και νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, την ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι σε αδιέξοδο.

«Αντάρτικο» για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, η οποία, όπως λένε οι πληροφορίες, «κλείδωσε» στα Brussels Groups, «σηκώνει» ο υπουργός Εσωτερικών.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας από την Φρανκφούρτη «τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί» η διαδικασία υλοποίησης της σύμβασης που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην γερμανική Fraport και το ελληνικό Δημόσιο.

Πρέπει να υπάρξει η μικρότερη δυνατή καθυστέρηση για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών απαντώντας στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, η οποία "σέρνεται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Οι τελευταίες εξελίξεις μάλιστα στη ΔΕΗ βάζουν ακόμη μία "τρικλοποδιά" στην αξιολόγηση, η οποία έχει "παγώσει" και η ενδεχόμενη ολοκλήρωσή της πάει για την άνοιξη.

Οι αστυνομικές αρχές της Ρωσίας προχώρησαν στη σύλληψη το υπουργού Οικονομίας της κυβέρνησης Πούτιν, Αλεξέι Ουλουκάγιεφ, καθώς φέρεται να δωροδοκήθηκε με 2 εκατομμύρια δολάρια για να δώσει μια θετική εκτίμηση στην εξαγορά από την πετρελαιοπαραγωγό Rosneft του 50% των μετοχών της Bashneft, σύμφωνα με αναφορές των ρωσικών media.

Η πορεία στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ, οι εξελίξεις στον ΑΔΜΗΕ, καθώς και η επιτυχία της πρώτης δημοπρασίας ηλεκτρικής ενέργειας τέθηκαν επί τάπητος στο σημερινό ραντεβού του Πάνου Σκουρλέτη με το κουαρτέτο των δανειστών.

Το θέμα των μετατάξεων υπαλλήλων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ - που υπηρετούν στους δύο οργανισμούς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου - σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, μέσω κοινής υπουργικής απόφασης, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Επίθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση, εγκαίνια οδικών έργων και προανακριτική για την Υγεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «θα σεβαστώ τις αποφάσεις του κόμματος», εκφράζοντας ωστόσο τις ανησυχίες του για την πώληση της ΔΕΗ «όσο - όσο».

Ο κ. Πιτσιόρλας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Βιντσέντζο Αμέντολα, αλλά και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του εθνικού φορέα για την ηλεκτρική ενέργεια, ENEL Group, Φραντσέσκο Σταράτσε.

Δεν βλέπει κινδύνους για την πώληση της Bashneft, από την σύλληψη του υπουργού Ουλιουκάγεφ, ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Lukoil, την ώρα που.. σκάει μια υπόθεση ικανή να τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας.

Τα 2,6 δισ. ευρώ που είναι ο στόχος των εσόδων μέχρι το τέλος του 2016 μοιάζουν "μακρινά" για το οικονομικό επιτελείο.

Κάλεσμα σε σύσκεψη των μικρομεσαίων αγροτών για τις 30 Οκτωβρίου στη Νίκαια Λάρισας και σε συνέχιση των αγώνων κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) απήθυνε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με σημερινή ανακοίνωση της.

Στροφή 180 μοιρών από την Moody’s για την Ελλάδα. Ο οίκος αποτιμά τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και της οικονομίας και δίνει εύσημα στη χώρα.

Άρθρα
Produced by