ινδια

Περίπου 20.000 γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ινδία το 2016, σε μια ποσοστιαία αύξηση περίπου 25% από τον προηγούμενο χρόνο, όπως αποκάλυψαν κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα έμβρυα εντοπίστηκαν στη διάρκεια έρευνας που διεξήγαγε για τον θάνατο 26χρονης γυναίκας η οποία υποβλήθηκε σε παράνομη άμβλωση.

Τα 5 δισεκατομμύρια αναμένεται να φτάσουν και να ξεπεράσουν κατά τα μέσα του 2017 οι μοναδικοί συνδρομητές σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με μελέτη του GSMA που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2017.

Σταθερή παρέμεινε η πορεία των οικονομιών στα μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το Νοέμβριο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Τσαπχεκάρ έφθασε στο Παλάτι των Βρυξελλών συνοδευόμενη από τον σύζυγό της. Η συνάντηση έγινε μακριά από τις κάμερες, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων μεταξύ των οποίων δύο γυναικών και ενός 17χρονου αγοριού, προχώρησαν οι Αρχές στην Ινδία καθώς ενεπλάκησαν σε μία υπόθεση μαύρης μαγείας, με θύμα ένα 10χρονο κορίτσι, το οποίο θυσιάστηκε προκειμένου να γίνει καλά ο άρρωστος θείος της οικογένειας.

Μια γυναίκα 21 ετών κάηκε ζωντανή κατά τη διάρκεια αποτέφρωσης στην Ινδία όταν οι γιατροί την θεώρησαν αρχικά νεκρή έπειτα από λοίμωξη στους πνεύμονες.

Τρία χρόνια μετά την εγκαινίασή του, ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ιζντεμίρ έχασε δικαστικώς την περιβαλλοντική του άδεια, σε μια νίκη για τους Τούρκους, διεθνείς ακτιβιστές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Επιστήμονες στο γειτονικό Νεπάλ αποφάσισε να στείλει η Ινδία, προκειμένου να ξαναμετρήσουν το Έβερεστ, λόγω αμφιβολιών για το ύψος του.

Την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ινδίας στα σινεμά και την προβολή της εικόνας της σημαίας πριν από την έναρξη οποιασδήποτε ταινίας, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί ο «πατριωτισμός» των 1,2 δισ. Ινδών.

Άρθρα
Produced by