ινδια

Επιστήμονες στο γειτονικό Νεπάλ αποφάσισε να στείλει η Ινδία, προκειμένου να ξαναμετρήσουν το Έβερεστ, λόγω αμφιβολιών για το ύψος του.

Την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ινδίας στα σινεμά και την προβολή της εικόνας της σημαίας πριν από την έναρξη οποιασδήποτε ταινίας, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί ο «πατριωτισμός» των 1,2 δισ. Ινδών.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι αρκετοί τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε βιομηχανία παραγωγής ενδυμάτων, κοντά στο Νέο Δελχί, σήμερα τα ξημερώματα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Σταθερή παρέμεινε η πορεία των οικονομιών στα μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το Νοέμβριο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Tουρκία δεν πρέπει να είναι προσκολλημένη στην Ευρωπαική Ενωση και μπορεί να εξετάσει και άλλες επιλογές όπως τη Συμφωνία της Σαγκάης (Σαγκάη 5) δήλωσε ο Ρ. Ερντογάν, μεταδίδει η Hurriyet.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προβάλλει τη χώρα της ως πρωταθλήτρια του ελεύθερου εμπορίου κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στην Ινδία, με στόχο την προετοιμασία του εδάφους για μία διμερή εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.

Επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες δημοσιονομικής συστολής, η απομόχλευση τραπεζών και νοικοκυριών αλλά και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας θα συνεχίσουν

Άρθρα
Produced by