καρλοφ

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας συμφώνησαν να εντείνουν το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα του Κυπριακού και εν όψει των επαφών κορυφής που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο την Πέμπτη.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, πολιτικός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε την καταδίκη του για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ τη Δευτέρα στην Άγκυρα, διαψεύδοντας πως έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Τούρκο αστυνομικό που ήταν ο δράστης της επίθεσης.

Το μέτωπο Φατέχ αλ Ισλάμ (πρώην γνωστό ως μέτωπο Αλ Νούσρα),οργάνωση "παρακλάδι" του ISIS, ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ από τον 22χρονο Τούρκο αστυνομικό, Αλντιντάς, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.

Ενώ δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό το μέγεθος, που θα έχει η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, στη γεωπολιτική σκακιέρα της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που απασχολεί και την Ελλάδα, η Άγκυρα και η Μόσχα θέλησαν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης των καλών σχέσεων, που έχουν "εγκαινιάσει" το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά τις διπλωματικές τους επαφές οι πρόεδροι Ταγίπ Ερντογάν και Βλάντιμιρ Πούτιν.

Άρθρα
Produced by