λαθρεμπόριο

«Όταν χάνεις κάθε χρόνο τόσα δισ. ευρώ, πρέπει να αυξήσεις την εισπραξιμότητα» είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Πρόσθετο αφορολόγητο ποσό για όσους πραγματοποιούν δαπάνες πάνω από το 80% του εισοδήματός τους με τη χρήση πλαστικού χρήματος, προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Μειώθηκαν οι έλεγχοι για λαθρεμπόριο, παρά το γεγονός ότι οι αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και τα τσιγάρα, ενισχύουν το κίνητρο για παράνομη διακίνηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες απώλειες για το Δημόσιο.

Μεγάλη αύξηση στις κατασχέσεις λαθραίων προϊόντων για το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Στα 10 με 16 δισ. ευρώ ή στο 6-9% του ΑΕΠ ανέρχεται ετησίως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Ernst & Young, η οποία παρουσιάσθηκε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

«Μία ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη και θα περίμενα να τη δω να πραγματοποιείται πολύ σύντομα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συμπρόεδρος της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο Σκα Κέλερ, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Μία στις έξι αντλίες (14,5%) παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι καταναλωτές, με την… ψαλίδα να φτάνει έως και στο 9,5 %, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου.

Άρθρα
Produced by