Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα

Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:59 Δημιουργία 28/02/19, 13:54

Ξεκινούν από τις 1.00 το μεσημέρι οι εκδηλώσεις και δρώμενα σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ράνια Μελιανού, προϊσταμένη του τμήματος διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και συντονίστρια των αποκριάτικων δρώμενων «όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά με 65 δωρεάν εκδηλώσεις όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης. Κάθε χρόνο την Τσικνοπέμπτη γιορτάζει κι η Αθήνα όπως όλη η Ελλάδα και ειδικά για σήμερα έχουμε λαογραφικές χορευτικές ομάδες στο δρόμο με συνοδεία οργάνων, ελπίζοντας να ξεσηκώσουμε τους περαστικούς και να ξεχαστούν για λίγες ώρες και να παρασυρθούν στον ρυθμό του καρναβαλιού. Εξάλλου, όλοι μας το έχουν ανάγκη να ξεφύγουν αυτές τις μέρες είτε είναι εργαζόμενοι, κάτοικοι, τουρίστες της Αθήνας».

Συγκεκριμένα, με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος στη 1.00 το μεσημέρι, η ομάδα ορχηστικής τέχνης «Βάκχαι» θα παρελαύνει με παραδοσιακές φορεσιές και κρουστά. Οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να διασκεδάσουν μαζί τους στον πεζόδρομο Ερμού, κατόπιν στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ η ομάδα θα καταλήξει στην Πλάκα. Την ίδια ώρα, σε άλλο σημείο, στην Πλατεία Ασωμάτων το καλλιτεχνικό δίκτυο «Κινητήρας» θα ανεβάσει τη διάθεση με αποκριάτικα δρώμενα εμπνευσμένα από τα φημισμένα καρναβάλια της χώρας μας. Οι εμπνευστές της εκδήλωσης θα πραγματοποιούν στάσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου (πλατεία Ασωμάτων, πλατεία Ψυρρή, Βαρβάκειος Αγορά, πλατεία Αγίας Ειρήνης), ενώ το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων με τους ερμηνευτές Δώρα Λοΐζου και Μανώλη Σκουλά θα ενισχύσουν με τη μουσική τους τη γιορτινή διάθεση των καρναβαλιστών στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Αν σου άρεσε κάνε