ικα

Δεν πρόκειται να αλλάξει η βάση υπολογισμού των εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που παρείχε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Αποκλείουν δικαστήρια τους οφειλέτες προς τα Ταμεία από τον νόμο Κατσέλη, κρίνοντας αντισυνταγματική την τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οφειλές προς Ταμεία στα υπό ρύθμιση χρέη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής την Πέμπτη.

Η Ελλάδα έχει μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να προσπαθήσει να αναπτύξει τον Πειραιά ως μεγάλο ναυτιλιακό/ασφαλιστικό κέντρο και να υποκαταστήσει το Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο εξυπηρέτησης της ναυτιλίας, επισημαίνει ο ΣΕΒ.

Σε τεχνικά προβλήματα που αφορούν το τραπεζικό σύστημα απέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, την αλλαγή του συστήματος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, καθώς θα καταβάλλονται τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 23 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη λειτουργίας ωραρίου των υπηρεσιών.

Τη σύναψη συμφωνίας για τη διάθεση του 80% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών προς την Fairfax Financial Holdings Limited ("Fairfax") ανακοινώσε η Eurobank.

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του...

Θα έπρεπε προεκλογικά «να ήμασταν πιο φειδωλοί» καθώς τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους ΑΝΕΛ «ειπώθηκαν πολλά», παραδέχθηκε στο "Πρωινό MEGA" ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης.

λο προκαλεί στην Αυστρία η σημερινή δημοσιοποίηση εγγράφων του αυστριακού Ιδρύματος Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, με τα οποία το Ίδρυμα, έπειτα από αποδοχή σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου, εγκρίνει την πρόωρη συνταξιοδότηση "λόγω ανικανότητας προς εργασίαν", του Νόρμπερτ Χόφερ, δεύτερου αντιπροέδρου της αυστριακής Βουλής, υπαρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και υποψηφίου του στις αυστριακές προεδρικές εκλογές, των οποίων ο επαναληπτικός (τρίτος) γύρος θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει νέα ενιαία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους εκπροσώπους των δανειστών, άφησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8.

Με σχέδιο ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προςψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας παρατείνεται για έξι μήνες, με το ποσό της λαμβανόμενης σύνταξης γι' αυτό το εξάμηνο να παραμένει αμετάβλητο.

Μόνο για φέτος οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν 11 αντί 12 επικουρικές συντάξεις, επειδή η σύνταξη που θα έπαιρναν προκαταβολικά τον Ιούνιο θα καταβληθεί σε «δεδουλευμένη» βάση τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Υπεγράφη η μεταφορά ενός μεγάλου τμήματος του χαρτοφυλακίου της International Life Ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Το θέμα του ασφαλιστικού τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου.

Διέψευσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης, σύμφωνα με τις οποίες η καταβολή συντάξεων θα γίνεται με βάση την ακίνητη περιουσία.

Τα προβλήματα στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας της Σερβίας συνεχίζονται. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πέρα από την απουσία του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έχει να αντιμετωπίσει και τον...

Έντονη κριτική στους διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και απορρίπτει σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σημειώνοντας ότι «όσοι ονειρεύονται σενάρια λύσεων πίσω από την πλάτη του λαού ας συνεχίσουν να το κάνουν μόνοι τους».

Άρθρα
Produced by