ικα

Με την προσωρινή σύνταξη καλούνται να επιβιώσουν 65.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης με το νέο καθεστώς, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει στην κυβέρνηση ότι "βρίσκεται εκτός παργματικότητας", όταν ζητεί την κατάρτιση του λεγόμενου "συντελεστή μεταβολής μισθών".

Τον τρόπο υπολογισμού της εφάπαξ παροχής του Ταμείου Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (ΤΠΑΕΝ) και του Ταμείου Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΠΚΠΕΝ), καθορίζει η εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Τη θέση της κυβέρνησης πως "δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις" επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πέτροπουλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ανακοινώθηκε μετά από παλινωδίες ωρών- αν όχι ημερών και εβδομάδων- ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

Έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από εκείνον που θα επιβληθούν, θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και από τους έμμισθους του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενουν (ΕΤΑΑ).

Το ποσό της 13ης σύνταξης που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς περίπου 1,5 εκατ. δικαιούχους θα είναι αφορολόγητο, τόνισε τη Δευτέρα το πρωί ο υφυπουργός Εργασία, Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις οποίες έπλεξε το εγκώμιο του Φρανσουά Φιγιόν για το οικονομικό του πρόγραμμα είναι απόλυτα ενδεικτικές για τις επιλογές που θέλει να φέρει ο υποψήφιος με την κεντροδεξιά για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017, καθώς οι θέσεις του φαίνεται πως συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τις αρχές του Γερμανού υπουργού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους της τρόικας για τα εργασιακά, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Άρθρα
Produced by