ικα

Υπεγράφη η μεταφορά ενός μεγάλου τμήματος του χαρτοφυλακίου της International Life Ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Το θέμα του ασφαλιστικού τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου.

Διέψευσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης, σύμφωνα με τις οποίες η καταβολή συντάξεων θα γίνεται με βάση την ακίνητη περιουσία.

Τα προβλήματα στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας της Σερβίας συνεχίζονται. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πέρα από την απουσία του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έχει να αντιμετωπίσει και τον...

Έντονη κριτική στους διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και απορρίπτει σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σημειώνοντας ότι «όσοι ονειρεύονται σενάρια λύσεων πίσω από την πλάτη του λαού ας συνεχίσουν να το κάνουν μόνοι τους».

Επέκρινε με σφοδρότητα το σχέδιο Βαρουφάκη για κλοπή ΑΦΜ και δημιουργία σκιώδους τραπεζικού συστήματος ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4334/2015 (Α80)»:

(upd)Παρά τα πύρινα "μέτωπα" σε όλη τη χώρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ανακοινώθηκε εν τέλει, δεδομένων των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμμάτων και ενώ την προσεχή Δευτέρα καταφτάνουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των τριών θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 23 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη λειτουργίας ωραρίου των υπηρεσιών.

Τη σύναψη συμφωνίας για τη διάθεση του 80% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών προς την Fairfax Financial Holdings Limited ("Fairfax") ανακοινώσε η Eurobank.

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του...

Θα έπρεπε προεκλογικά «να ήμασταν πιο φειδωλοί» καθώς τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους ΑΝΕΛ «ειπώθηκαν πολλά», παραδέχθηκε στο "Πρωινό MEGA" ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης.

Οι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μπορούν να επανέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους, όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Ο barman γιος του Χαϊκάλη Ο Γιώργος Χαϊκάλης είναι ένας μπάρμαν που πολλοί θα ήθελαν να τους σερβίρει το ποτό τους και να ακούσουν τις ατάκες του.  Όπως προδίδει...

Ο παραιτηθείς γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γιώργος Ρωμανιάς έριξε «βόμβες» για τις συντάξεις τονίζοντας ότι νομοθετείται αναπηρική σύνταξη σύνταξη ακόμη και 87 ευρώ τον μήνα(!), ενώ με την κατάργηση της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης θα βρεθούν άνθρωποι να παίρνουν σύνταξη 180 ευρώ.

Για "απίθανης σφοδρότητας και μεγάλης αντικοινωνικότητας" μέτρα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της συμφωνίας με γνώμονα τη λαϊκή βούληση και την απόφασή του στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Άρθρα
Produced by