ικα

Τον τρόπο υπολογισμού της εφάπαξ παροχής του Ταμείου Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (ΤΠΑΕΝ) και του Ταμείου Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΠΚΠΕΝ), καθορίζει η εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Τη θέση της κυβέρνησης πως "δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις" επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πέτροπουλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ανακοινώθηκε μετά από παλινωδίες ωρών- αν όχι ημερών και εβδομάδων- ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

λο προκαλεί στην Αυστρία η σημερινή δημοσιοποίηση εγγράφων του αυστριακού Ιδρύματος Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, με τα οποία το Ίδρυμα, έπειτα από αποδοχή σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου, εγκρίνει την πρόωρη συνταξιοδότηση "λόγω ανικανότητας προς εργασίαν", του Νόρμπερτ Χόφερ, δεύτερου αντιπροέδρου της αυστριακής Βουλής, υπαρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και υποψηφίου του στις αυστριακές προεδρικές εκλογές, των οποίων ο επαναληπτικός (τρίτος) γύρος θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει νέα ενιαία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους εκπροσώπους των δανειστών, άφησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8.

Με σχέδιο ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προςψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας παρατείνεται για έξι μήνες, με το ποσό της λαμβανόμενης σύνταξης γι' αυτό το εξάμηνο να παραμένει αμετάβλητο.

Μόνο για φέτος οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν 11 αντί 12 επικουρικές συντάξεις, επειδή η σύνταξη που θα έπαιρναν προκαταβολικά τον Ιούνιο θα καταβληθεί σε «δεδουλευμένη» βάση τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Υπεγράφη η μεταφορά ενός μεγάλου τμήματος του χαρτοφυλακίου της International Life Ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Το θέμα του ασφαλιστικού τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου.

Το ποσό της 13ης σύνταξης που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς περίπου 1,5 εκατ. δικαιούχους θα είναι αφορολόγητο, τόνισε τη Δευτέρα το πρωί ο υφυπουργός Εργασία, Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις οποίες έπλεξε το εγκώμιο του Φρανσουά Φιγιόν για το οικονομικό του πρόγραμμα είναι απόλυτα ενδεικτικές για τις επιλογές που θέλει να φέρει ο υποψήφιος με την κεντροδεξιά για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017, καθώς οι θέσεις του φαίνεται πως συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τις αρχές του Γερμανού υπουργού.

Δεν πρόκειται να αλλάξει η βάση υπολογισμού των εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που παρείχε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Αποκλείουν δικαστήρια τους οφειλέτες προς τα Ταμεία από τον νόμο Κατσέλη, κρίνοντας αντισυνταγματική την τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οφειλές προς Ταμεία στα υπό ρύθμιση χρέη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής την Πέμπτη.

Η Ελλάδα έχει μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να προσπαθήσει να αναπτύξει τον Πειραιά ως μεγάλο ναυτιλιακό/ασφαλιστικό κέντρο και να υποκαταστήσει το Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο εξυπηρέτησης της ναυτιλίας, επισημαίνει ο ΣΕΒ.

Σε τεχνικά προβλήματα που αφορούν το τραπεζικό σύστημα απέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, την αλλαγή του συστήματος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων, καθώς θα καταβάλλονται τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 23 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη λειτουργίας ωραρίου των υπηρεσιών.

Τη σύναψη συμφωνίας για τη διάθεση του 80% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών προς την Fairfax Financial Holdings Limited ("Fairfax") ανακοινώσε η Eurobank.

Άρθρα
Produced by