ικα

Επέκρινε με σφοδρότητα το σχέδιο Βαρουφάκη για κλοπή ΑΦΜ και δημιουργία σκιώδους τραπεζικού συστήματος ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4334/2015 (Α80)»:

(upd)Παρά τα πύρινα "μέτωπα" σε όλη τη χώρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ανακοινώθηκε εν τέλει, δεδομένων των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμμάτων και ενώ την προσεχή Δευτέρα καταφτάνουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των τριών θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

«Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας και αυτό οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις. Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στις τράπεζες και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο συνεχώς παρακολουθούμε τι ακριβώς βγαίνει από τις τράπεζες, τι αναλαμβάνεται και τι απομένει.

«Πολιτικές σκοπιμότητες», βλέπει πίσω από τις κινήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ερωτηθείς αν είμαστε...

Στοιχεία για τις συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες για κύριες συντάξεις του ΙΚΑ, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. Σύμφωνα με στοιχεία, ο ακριβής αριθμός των υφιστάμενων εκκρεμοτήτων πανελλαδικά ανέρχεται σε 56.615 απλές κύριες συντάξεις του ΙΚΑ (τον Μάρτιο του 2014 ήταν 63.075 και τον Οκτώβριο του 2014 ήταν 57.394).

Σημειώνεται πως μετά από συνεννόηση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη και τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του διοικητή του ΕΤΕΑ, Θανάση Καποτά, αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί, η εισήγηση προς το ΔΣ του Ταμείου για απόληψη τμήματος χρηματικών ποσών από τα πλεονάζοντα κεφάλαια που είχαν μεταφερθεί υποχρεωτικά στο παρελθόν στο λογαριασμό των διαθεσίμων κεφαλαίων, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο barman γιος του Χαϊκάλη Ο Γιώργος Χαϊκάλης είναι ένας μπάρμαν που πολλοί θα ήθελαν να τους σερβίρει το ποτό τους και να ακούσουν τις ατάκες του.  Όπως προδίδει...

Ο παραιτηθείς γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γιώργος Ρωμανιάς έριξε «βόμβες» για τις συντάξεις τονίζοντας ότι νομοθετείται αναπηρική σύνταξη σύνταξη ακόμη και 87 ευρώ τον μήνα(!), ενώ με την κατάργηση της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης θα βρεθούν άνθρωποι να παίρνουν σύνταξη 180 ευρώ.

Για "απίθανης σφοδρότητας και μεγάλης αντικοινωνικότητας" μέτρα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της συμφωνίας με γνώμονα τη λαϊκή βούληση και την απόφασή του στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αποχώρησε από την Ολομέλεια η Νέα Δημοκρατία, κατόπιν σφοδρής αντιπαράθεσης με την πρόεδρο της Βουλής, κατά την έναρξη της συνεδρίασης για το «μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

«Θρασύτατες» χαρακτήρισε τις προτάσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, ούτε μία στο εκατομμύριο.

Τα μέτρα, που προτείνουν οι δανειστές, δεν πρόκειται να περάσουν, δηλώνει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας δε πως αν οι εταίροι δεν κάνουν πίσω, τότε η λύση θα είναι η προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου ο λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την θέληση του.

Για αναστολή και όχι για ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Την αμετάκλητη στάση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ως προς τις «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους επιβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Άρθρα
Produced by