ικα

Αποχώρησε από την Ολομέλεια η Νέα Δημοκρατία, κατόπιν σφοδρής αντιπαράθεσης με την πρόεδρο της Βουλής, κατά την έναρξη της συνεδρίασης για το «μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

«Θρασύτατες» χαρακτήρισε τις προτάσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, ούτε μία στο εκατομμύριο.

Τα μέτρα, που προτείνουν οι δανειστές, δεν πρόκειται να περάσουν, δηλώνει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας δε πως αν οι εταίροι δεν κάνουν πίσω, τότε η λύση θα είναι η προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου ο λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την θέληση του.

Για αναστολή και όχι για ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Την αμετάκλητη στάση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ως προς τις «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους επιβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι, επειδή ξέρω πολύ καλά τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι από τα ιστορικά του στελέχη, δεν πρόκειται να έρθει κάποια συμφωνία, η οποία θα αναιρεί βασικές πλευρές του προγράμματός μας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, στον ραδιοσταθμό REAL FM.

"Θέλουν να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Να υποταχθούμε επειδή δεν έχουμε ρευστό και να πούμε ελάτε να υπογράψουμε ότι θέλετε; Είναι τακτική αυτή; Είναι παγίδα" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης, αναφερόμενος στην απαίτηση των δανειστών να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

«Δεν είναι καλό πράγμα να φέρνεις Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), έστω και για έκτακτα μέτρα» σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον Αντ1. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πάντως, υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή «δεν είναι πολύ δραματική», καθώς αφορά διαθέσιμα και όχι τρέχουσες ανάγκες των φορέων.

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεμπλοκάρει το εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Πρόκειται για εφάπαξ 30.000 δημοσίων, υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν και η καταβολή του εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο του 2013.

«Πολιτικές σκοπιμότητες», βλέπει πίσω από τις κινήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ερωτηθείς αν είμαστε...

Στοιχεία για τις συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες για κύριες συντάξεις του ΙΚΑ, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. Σύμφωνα με στοιχεία, ο ακριβής αριθμός των υφιστάμενων εκκρεμοτήτων πανελλαδικά ανέρχεται σε 56.615 απλές κύριες συντάξεις του ΙΚΑ (τον Μάρτιο του 2014 ήταν 63.075 και τον Οκτώβριο του 2014 ήταν 57.394).

Σημειώνεται πως μετά από συνεννόηση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη και τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του διοικητή του ΕΤΕΑ, Θανάση Καποτά, αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί, η εισήγηση προς το ΔΣ του Ταμείου για απόληψη τμήματος χρηματικών ποσών από τα πλεονάζοντα κεφάλαια που είχαν μεταφερθεί υποχρεωτικά στο παρελθόν στο λογαριασμό των διαθεσίμων κεφαλαίων, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σήμερα, Πέμπτη ξεκινά νέος γύρος στο Brussels Group, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, το οποίο έδωσε μεν στην ομάδα διαπραγμάτευσης τις απαραίτητες οδηγίες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, με στόχο την επίτευξη μίας αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, κατέστησε σαφές δε πως δεν θα υπάρξει μετακίνηση από τις «κόκκινες γραμμές».

Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Eχουν το mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ανάσα» σε χιλιάδες οφειλέτες δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος με τροπολογία, που υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή, παρατείνει μέχρι τις 2 Ιουνίου τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αρχίζει από τις 20 Απριλίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σήμερα, Μ. Τετάρτη θα πληρωθεί η δόση πρώτου τριμήνου του 2015, των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Πρόκειται για ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων του εντύπου Α21 του έτους 2014.

Άρθρα
Produced by