αυθαιρετα

(upd)Με το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, εισάγεται ο θεσμός της «Ταυτότητας Κτιρίου», βάσει του οποίου θα πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά και γραφείων με τη βοήθεια μηχανικού να υποβάλουν ηλεκτρονικά φάκελο με τα στοιχεία του κτιρίου που έχουν στην κατοχή τους.

«Το νέο νομοσχέδιο, αφενός προτάσσει την μέριμνα, την πρόληψη, τη διαφάνεια και την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου στοχεύει στο να αντιμετωπίσει τις αιτίες που έχουν δημιουργήσει το άναρχο και αυθαίρετο δομημένο περιβάλλον στην χώρα μας», ανέφεραν Σκουρλέτης και Τσιρώνης στην παρουσίαση του νέου ν/σ.

Τον κώδωνα του κινδύνου για δύο νέα «χαράτσια», τα οποία θα κληθούν άμεσα να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, κρούει η ΠΟΜΙΔΑ.

«Χοντραίνουν» οι κόντρες στη Βουλή για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που τα οικονομικά στοιχεία των καναλιών που κατέθεσαν φακέλους, ελέγχονται από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Με… «καμπάνες», που θα ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της παρανομίας αλλά και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, «στήνεται» νέα ρύθμιση για να τακτοποιήσουν οι ιδιοκτήτες τα αυθαίρετά τους από το προσεχές Φθινόπωρο, οπότε είναι και έτοιμο το νέο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Παρατείνεται μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2016 η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4178/2013 «Αντιμετώπιση Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

Στα 875.254 έχουν ήδη φτάσει τα οικήματα που έχουν καταγραφεί μέσω του νόμου 4178 για τα αυθαίρετα, από τα οποία οι 575.000, έχουν ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΤΕΕ.

O Κόροιβος Αμαλιάδας  έλυσε τη συνεργασία του με τον Λάρι Τέρνερ, καθώς ο Αμερικανός ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για σημαντικό...

Στην κατεδάφιση 20 αυθαιρέτων κατασκευών, σε αιγιαλούς και παραλίες της Αχαΐας, προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Αλλαγές στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και στους κανόνες περί δόμησης φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που τέθηκε προς διαβούλευση.

Κίνητρα και εκπτώσεις ιδιαίτερα σε ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού, ώστε να δηλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυθαίρετα δίνει το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στο 1.664.914.791 ευρώ ανέρχονται συνολικά τα κρατικά έσοδα από την εφαρμογή των δύο νόμων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΕΕ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος έκαναν φύλλο και φτερό τον... ξεχασμένο φάκελο του «The Mall», μετά την αποκάλυψη της Realnews ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες...

Αναστέλλεται πανελλαδικά η κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων εντός δασικών εκτάσεων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, ύστερα από νομοθετική ρύθμιση, που κατατέθηκε από κοινού στη Βουλή από τα υπουργεία Εσωτερικών-Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος-Ενέργειας.

Την ανάκληση των αυθαίρετων όπως τις χαρακτηρίζει μειώσεων έως και 42% στην εγγυημένη τιμή πώλησης ρεύματος από τα οικιακά φωτοβολταϊκά καθώς και την επαναφορά της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ) από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Παράταση ενός έτους για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων του νόμου 4178 υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς. Παράλληλα, δίνεται παράταση επιπλέον δύο ετών σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για την υποβολή των σχεδίων που συνοδεύουν τη δήλωση των αυθαιρέτων.

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε τον νόμο 4178/2013 για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ αντίθετα έκρινε αντισυνταγματική και μη νόμιμη μια μόνο διάταξη του επίμαχου νόμου.

Άρθρα
Produced by