απεργια

Γενική απεργία και κάλεσμα συμμετοχής σε αυτή προς όλα τα συνδικάτα αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, που καλεί σε πανελλαδική απεργία για τις 24 Νοεμβρίου τα Εργατικά Κέντρα και στα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου να είναι ημέρα Πανεργατικής Απεργίας.

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί στο διοικητικό της συμβούλιο, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρά η Olympic Air, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, λόγω της απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00, για την Αττική, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια, προχωρά την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Κατά των πρόσφατων εξελίξεων με την ΥΠΑ αντιδρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προχωρώντας σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρά η Olympic Air την Τετάρτη, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει από σήμερα έως και το ερχόμενο Σάββατο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Δεμένα θα μείνουν τα επιβατικά πλοία από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως της 6 το πρωί του Σαββάτου, λόγω της 48ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, έξω από το υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, ενώ παράλληλα τα κλαδικά σωματεία Αττικής Εμπορουπαλλήλων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής έχουν προκηρύξει για σήμερα 24ωρη παναττική απεργία στα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες της "Μαρινόπουλος Α.Ε.".

Τη συμπαράστασή της στην Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, μετά την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ στον τηλεοπτικό σταθμό TRT για τις νέες απολύσεις δημοσιογράφων.

Ιδιαίτερα μαζικές ήταν οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις στο Βέλγιο, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της χώρας την Παρασκευή.

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00, για την Αττική, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια, πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Επίσης, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 έχει προκηρύξει και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

Ακυρώσεις κι σε άλλες πτήσεις της Olympic Air αύριο, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει, από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρά η Olympic Air την Τετάρτη, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει από σήμερα έως και το ερχόμενο Σάββατο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου κατέρχονται οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του έργου που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών.

Δεν μπορούν να κάνουν απεργία όσοι εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες, υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Θερμά» φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (OIYE), με απόφαση της διοίκησής της.

Άρθρα
Produced by