απεργια

Κατατέθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (διαδικασία εργατικών διαφορών), η αγωγή των επιχειρηματικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

«Ο εμπορικός κόσμος κάνει έκκληση σε κυβέρνηση και εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ να επανεξετάσουν τη θεσμική κατοχύρωσή τους με τη συλλογική σύμβαση εργασίας που ισχύει σήμερα, μέχρι νεωτέρας», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μετά τη νέα ανακοίνωση της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν διαρκέσει ήδη 23 ημέρες.

Πενθήμερη απεργία έχει εξαγγείλει από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των προαπαιτούμενων, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων και την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ.

Σε κλοιό κινητοποιήσεων και στη σκιά της τρομοκρατικής απειλής ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Από σήμερα αναμενόταν να ξεκινήσει στη Γαλλία η μεγάλη γιορτή του...

Αγανακτισμένη είναι η κοινωνία από το βαρύ «πακέτο» μέτρων, που ψήφισε η Αριστερά και που ο λαός καλείται να «σηκώσει». Διανύοντας τον έκτο χρόνο λιτότητας και χωρίς καμία προοπτική να «ξεδιπλώνεται» μπροστά τους οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτύρονται και διεκδικούν.

Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, επιμένουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σήμερα και αύριο, διαμαρτυρόμενοι για την απειλή των σταθερών θέσεων εργασίας από τις ιδιωτικοποιήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μόνο στη θεωρία και ποτέ στην πράξη προασπίζεται τις εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια και πως δεν δίνει καμία απάντηση στις λύσεις, που οι ίδιοι της προτείνουν. Ακόμη, δηλώνουν πως δεν υποχωρούν από τις θέσεις τους, κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου».

Σε ρυθμό… κινητοποιήσεων «χορεύει» η Γαλλία, καθώς η νέα εβδομάδα βρίσκει τα συνδικάτα επί ποδός. Η κοινωνική αναταραχή για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ, συνεχίζεται, λίγο πριν την έναρξη του Euro 2016. Οι απεργίες στις μεταφορές κι η έλλειψη καυσίμων προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του κράτους, ωστόσο τα συνδικάτα δεν υποχωρούν. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Journal Du Dimanche, το 46% των Γάλλων επιθυμεί την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ το 40% επιθυμεί την τροποποίησή του. Μόνο το 13% τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης ως έχει.

Με κλιμάκωση τις κινητοποιήσεων τους σε όλα τα λιμάνια της χώρας, αν δεν υπάρξει κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, προειδοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ),η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, με αφορμή τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων που ξεκινούν από αύριο, στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο «αντιεργατικό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή, 22 Μαϊου.

«Παραλύει» σήμερα και αύριο όλη η χώρα από την 48ωρη γενική απεργία, την οποία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, που θα τεθεί παράλληλα προς ψήφιση στη Βουλή.

Αναστέλλεται έως τις 6/7 η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποίησαν σήμερα καθηγητές των ΑΕΙ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΟΣΔΕΠ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που έχουν ψηφισθεί από την κυβέρνηση στα ειδικά μισθολόγια.

Πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των φιλάθλων του Euro 2016 ενδέχεται να προκαλέσει η απεργία που ξεκίνησαν το Σάββατο οι πιλότοι της «Air France», με τις κινητοποιήσεις τους να...

Ακύρωση όλων των δρομολογίων των τρένων και του προαστιακού σιδηρόδρομου, από σήμερα τα μεσάνυχτα έως και αύριο τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η ΤΑΙΝΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Μηχανοδηγοί).

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και την ένταξη του ΟΣΕ στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος την Πέμπτη 9 Ιουνίου,λόγω της 24ωρης απεργίας των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητούν την άμεση πρόσληψη μηχανοδηγών για την κάλυψη των 200 και πλέον κενών οργανικών θέσεων στον κλάδο έλξης.

(upd)Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκονται οι Γάλλοι πολίτες εξαιτίας των εργασιακών μεταρρυθμίσεων. Δεν κάνουν πίσω ως προς τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και τις δυναμικές διαδηλώσεις τους, παρά τις σοβαρές ελλείψεις στην αγορά καυσίμων κι όχι μόνο. Απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν την ψήφιση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης Ολάντ. Η χώρα παραλύει λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Euro 2016.

Προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων και στη φορτοεκφόρτωση των αποσκευών στους σταθμούς κρουαζιέρας του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, αναμένεται να προκαλέσουν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που κήρυξαν στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας από την Πέμπτη 26 Μαϊου, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, ζητώντας ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και επιπλέον δεσμεύσεις για τις εργασιακές τους σχέσεις.

Χωρίς μετρό θα μείνει Παρασκευή και Σάββατο η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ) προκήρυξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή.

Άρθρα
Produced by