απεργια

Έπειτα από πολλές στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν φέτος, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ξεκίνησαν την Τρίτη απεργία επ' αόριστον, διαμαρτυρόμενοι...

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, ενώ θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 19:30 στο Σύνταγμα, διεκδικώντας «την κατάργηση των μνημονίων».

Αναστάτωση σε τουρίστες ταξιδιώτες και ακτοπλοϊκές εταιρείες, αναμένεται να προκαλέσει η 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την Τρίτη 30 Ιουνίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.

Χωρίς τα τρένα στο προαστιακό και εθνικό δίκτυο θα μείνει η χώρα την Πρωτομαγιά, καθώς οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία.

Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του Εμπορίου, στις 5 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Οι πιλότοι της Germanwings, της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Lufthansa, ξεκίνησαν σήμερα διήμερη απεργία, καθώς το συνδικάτο των γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) επιδιώκει να ασκήσει πίεση στη διοίκηση της εταιρείας στη μακροχρόνια διένεξή τους για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Ο 45χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Πάρης Βάκης, συνεχίζει για έκτη ημέρα την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος έτσι για τα όσα γίνονται για το νέο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας. Στο...

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται αύριο και μεθαύριο 17 και 18 Δεκεμβρίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ αύριο στις 13:00 θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μετά τη νομική φόρμουλα που βρέθηκε με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή, ο Ν. Ρωμανός διέκοψε την απεργία πείνας. Μετά την εξέλιξη που προέκυψε...

Σε 24 ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον δημόσιο τομέα, για αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), προχώρησε η ΑΔΕΔΥ.

Αναστέλλεται η προγραμματισμένη 48 απεργία για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και Δευτέρας 1 Ιουνίου που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Διαβάστε ακόμα: Στο... αέρα το ισπανικό πρωτάθλημα! Aυτή τη στιγμή είναι δεδομένη η απεργία της Ένωσης των ποδοσφαιριστών στην Ισπανία και η επ’ αόριστον αναβολή των αγώνων...

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν την Παρασκευή 1η Μαΐου τα πλοία όλων των κατηγοριών, με έναρξη από τις 00.01 τα ξημερώματα και λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για την εργατική Πρωτομαγιά.

Απεργία πείνας πραγματοποιούν από χθες δέκα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που κρατούνται στις φυλακές, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συγγενείς των κρατουμένων που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες.

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μια γενική απεργία εναντίον των μέτρων λιτότητας, που αποφασίστηκαν από τη δεξιά κυβέρνηση, παραλύει σήμερα το Βέλγιο, από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου κανένα αεροπλάνο δεν πρόκειται να απογειωθεί ή να προσγειωθεί, μέχρι τα νοσοκομεία, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει για την Κυριακή 14 Δεκέμβρη, όποτε και θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά λόγω εορτών, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησής της.

Άρθρα
Produced by