απεργια

(upd)Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκονται οι Γάλλοι πολίτες εξαιτίας των εργασιακών μεταρρυθμίσεων. Δεν κάνουν πίσω ως προς τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και τις δυναμικές διαδηλώσεις τους, παρά τις σοβαρές ελλείψεις στην αγορά καυσίμων κι όχι μόνο. Απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν την ψήφιση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης Ολάντ. Η χώρα παραλύει λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Euro 2016.

Προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων και στη φορτοεκφόρτωση των αποσκευών στους σταθμούς κρουαζιέρας του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, αναμένεται να προκαλέσουν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που κήρυξαν στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας από την Πέμπτη 26 Μαϊου, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, ζητώντας ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και επιπλέον δεσμεύσεις για τις εργασιακές τους σχέσεις.

Χωρίς μετρό θα μείνει Παρασκευή και Σάββατο η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ) προκήρυξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Κυριακή 8 Μαϊου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Δεν θα υποδείξουμε εμείς στους εργαζόμενους τι θα κάνουν αλλά αυτή η σιωπή στην ενημέρωση νομίζω ότι είναι εις βάρος του ελληνικού λαού, τόνισε.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με απόφαση της διοίκησής της.

Την απόφαση για κινητοποιήσεις διαρκείας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων στην ενημέρωση, τα οποία προσήλθαν σήμερα σε κοινή...

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή τα εμπορικά λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Με κλιμάκωση τις κινητοποιήσεων τους σε όλα τα λιμάνια της χώρας, αν δεν υπάρξει κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, προειδοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ),η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, με αφορμή τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων που ξεκινούν από αύριο, στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο «αντιεργατικό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή, 22 Μαϊου.

«Παραλύει» σήμερα και αύριο όλη η χώρα από την 48ωρη γενική απεργία, την οποία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, που θα τεθεί παράλληλα προς ψήφιση στη Βουλή.

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Τατιάνα Στεφανίδου: Πάσχα στη Χαλκίδα Η Τατιάνα Στεφανίδου πήγε για ψώνια στο Μαρούσι. Με αφορμή την απεργία των δημοσιογράφων βρήκε λίγο χρόνο να κάνει τα...

Το τέλος της απεργίας των δημοσιογράφων σηματοδοτεί και επισήμως η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης η ΠΟΕΣΥ.

Tη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, με απεργία διαρκείας σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αυτομάτως με τη κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στη σημερινή συνεδρίασή του.

Νέα 48ωρη απεργία, σε χρόνο που θα καθορίσει η Εκτελεστική της Επιτροπή, αποφάσισε η ΓΣΕΕ, με τη Συνομοσπονδία να κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις υπογραμμίζοντας ότι "ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου η κυβέρνηση εγκαταλείψει τα μέτρα και τις πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία".

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται την Πέμπτη όλη η χώρα, με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να βάζει 24ωρο «λουκέτο» στις υπηρεσίες του, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό, που μόλις υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, θα «έρθει» προς ψήφιση στη Βουλή.

Άρθρα

Produced by