απεργια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, έξω από το υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, ενώ παράλληλα τα κλαδικά σωματεία Αττικής Εμπορουπαλλήλων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής έχουν προκηρύξει για σήμερα 24ωρη παναττική απεργία στα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες της "Μαρινόπουλος Α.Ε.".

Εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραια η αγωγή επιχειρηματικών φορέων της βορείου Ελλάδας, εναντίον της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και των συνδικάτων των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τις οποίες ζητούσαν να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Ακινητοποιημένα θα είναι και την Τρίτη 12 Ιουλίου, τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας καθώς και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 14:00, και όχι 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 6 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο τραμ.

Ξεκίνησαν στη Νορβηγία οι διήμερες μισθολογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενεργειακών εταιριών και των εργατικών συνδικάτων.

Αναστέλλεται έως τις 6/7 η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποίησαν σήμερα καθηγητές των ΑΕΙ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΟΣΔΕΠ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που έχουν ψηφισθεί από την κυβέρνηση στα ειδικά μισθολόγια.

Πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των φιλάθλων του Euro 2016 ενδέχεται να προκαλέσει η απεργία που ξεκίνησαν το Σάββατο οι πιλότοι της «Air France», με τις κινητοποιήσεις τους να...

Ακύρωση όλων των δρομολογίων των τρένων και του προαστιακού σιδηρόδρομου, από σήμερα τα μεσάνυχτα έως και αύριο τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η ΤΑΙΝΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Μηχανοδηγοί).

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και την ένταξη του ΟΣΕ στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (OIYE), με απόφαση της διοίκησής της.

Σε 24ωρη απεργία προχωράει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα σε όλο τον σιδηροδρομικό άξονα, καθώς και τον...

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορούν πλέον να κυκλοφορούν με τις κρατικές λιμουζίνες, το πνεύμα τους όμως ζει και (ενίοτε) βασιλεύει» σχολιάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις απεργίες στο μετρό και τον ηλεκτρικό, με ανάρτησή του στο facebook.

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» αναμένεται να σημειωθεί την Τετάρτη στους δρόμους της Αθήνας, καθώς οι συνδικαλιστές των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ) εξήγγειλαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, σε ένδειξη αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ.

Κατατέθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (διαδικασία εργατικών διαφορών), η αγωγή των επιχειρηματικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

«Ο εμπορικός κόσμος κάνει έκκληση σε κυβέρνηση και εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ να επανεξετάσουν τη θεσμική κατοχύρωσή τους με τη συλλογική σύμβαση εργασίας που ισχύει σήμερα, μέχρι νεωτέρας», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μετά τη νέα ανακοίνωση της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν διαρκέσει ήδη 23 ημέρες.

Πενθήμερη απεργία έχει εξαγγείλει από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των προαπαιτούμενων, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων και την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ.

Σε κλοιό κινητοποιήσεων και στη σκιά της τρομοκρατικής απειλής ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Από σήμερα αναμενόταν να ξεκινήσει στη Γαλλία η μεγάλη γιορτή του...

Αγανακτισμένη είναι η κοινωνία από το βαρύ «πακέτο» μέτρων, που ψήφισε η Αριστερά και που ο λαός καλείται να «σηκώσει». Διανύοντας τον έκτο χρόνο λιτότητας και χωρίς καμία προοπτική να «ξεδιπλώνεται» μπροστά τους οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτύρονται και διεκδικούν.

Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, επιμένουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σήμερα και αύριο, διαμαρτυρόμενοι για την απειλή των σταθερών θέσεων εργασίας από τις ιδιωτικοποιήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μόνο στη θεωρία και ποτέ στην πράξη προασπίζεται τις εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια και πως δεν δίνει καμία απάντηση στις λύσεις, που οι ίδιοι της προτείνουν. Ακόμη, δηλώνουν πως δεν υποχωρούν από τις θέσεις τους, κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου».

Άρθρα
Produced by