απεργια

Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του Εμπορίου, στις 5 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Οι πιλότοι της Germanwings, της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Lufthansa, ξεκίνησαν σήμερα διήμερη απεργία, καθώς το συνδικάτο των γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) επιδιώκει να ασκήσει πίεση στη διοίκηση της εταιρείας στη μακροχρόνια διένεξή τους για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Ο 45χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Πάρης Βάκης, συνεχίζει για έκτη ημέρα την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος έτσι για τα όσα γίνονται για το νέο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας. Στο...

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται αύριο και μεθαύριο 17 και 18 Δεκεμβρίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ αύριο στις 13:00 θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μετά τη νομική φόρμουλα που βρέθηκε με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή, ο Ν. Ρωμανός διέκοψε την απεργία πείνας. Μετά την εξέλιξη που προέκυψε...

Με ένα ακόμα «μέτωπο», πέρα από τα πολιτικά παρατράγουδα και τα «παιχνίδια» της τρόικας, έρχεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση, αυτό του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη ξεκινά και απεργία δίψας, ενώ βρίσκεται ήδη στην 31η μέρα απεργίας πείνας.

Η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και την απεργία πείνας που κάνει.  «Το θέμα είναι νομικά περίπλοκο, Εφόσον, όμως, το παιδί είναι σε οριακή...

Στο κτίριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) παραμένουν περίπου 30 άτομα, τα οποία το έχουν καταλάβει από χθες το μεσημέρι ως «ένδειξη αλληλεγγύης», όπως ανέφεραν, «στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό».

«Όχι άλλα νεκρά παιδιά» είναι ο τίτλος της επιστολής που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια του Ν. Ρωμανού ως απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για την υπόθεση με τη χορήγηση άδειας στο παιδί τους, προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα στο ΤΕΙ.

«Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας», λέει ο Νίκος Ρωμανός στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα, ύστερα από την απόρριψη του αιτήματός του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Απεργία πείνας πραγματοποιούν από χθες δέκα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που κρατούνται στις φυλακές, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συγγενείς των κρατουμένων που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες.

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μια γενική απεργία εναντίον των μέτρων λιτότητας, που αποφασίστηκαν από τη δεξιά κυβέρνηση, παραλύει σήμερα το Βέλγιο, από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου κανένα αεροπλάνο δεν πρόκειται να απογειωθεί ή να προσγειωθεί, μέχρι τα νοσοκομεία, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει για την Κυριακή 14 Δεκέμβρη, όποτε και θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά λόγω εορτών, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησής της.

To θέμα των ημερών είναι η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού. Ποια είναι η γνώμη του Στέλιου Μάινα; «Στις στιγμές που βρισκόμαστε, στην πιο δύσκολη οικονομικά θέση από...

Σε φορτισμένο κλίμα και ανήμερα της ονομαστικής εορτής του συνεχίζει για 27η ημέρα την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, παρά την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του. Πορείες...

Δεκάδες πτήσεις της γερμανικής αεροπορίας Lufthansa ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας της απεργίας των πιλότων, της ενδέκατης από τον Απρίλιο, η οποία αυτή τη φορά πλήττει τις εμπορικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και τις πτήσεις μεταφοράς φορτίου.

Την άρνηση του δικαστικού συμβουλίου συνάντησε και το νέο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για άδεια, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του.

Άρθρα
Produced by