απεργια

Σε μεγάλο "μέτωπο", με παράπλευρες απώλειες, αναδεικνύεται η κόντρα, που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ναυτεργάτες, με "φόντο" το φορολογικό-συνταξιοδοτικό. Η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ-τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως στις 6 το πρωί της Κυριακής-έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα νησιά όλης της χώρας, μς τους κατοίκους εκεί να δηλώνουν πως οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, μεταξύ άλλων και φάρμακα, είναι σημαντικές.

Λίγο πριν τις 14:00 της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιούνται οι συγκοινωνίες στην Αθήνα την Πέμπτη εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Συνεχίζεται η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με αποτέλεσμα το δέσιμο των καραβιών στα λιμάνια μέχρι τις 06:00 της Τρίτης, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή να έχει ζητήσει συνάντηση με την ΠΝΟ προκειμένου να λυθεί η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

Παραλύει την Πέμπτη ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά των κυβερνητικών πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι ναυτεργάτες, με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΝΟ να καλούν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης, αντιδρώντας στην αλλαγή "σκυτάλης" μετά από την πώληση του ξενοδοχείου.

Γενική απεργία και κάλεσμα συμμετοχής σε αυτή προς όλα τα συνδικάτα αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, που καλεί σε πανελλαδική απεργία για τις 24 Νοεμβρίου τα Εργατικά Κέντρα και στα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου να είναι ημέρα Πανεργατικής Απεργίας.

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η απεργία ξεκινά αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.

Με σύνθημα "τέλος στις πολιτικές που καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία" οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν βγει στους δρόμους την Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, την ώρα που οι δανειστές σφίγγουν ασφυκτικά το ζωνάρι για την υπογραφή και τέταρτου μνημονίου, το οποίο θα προβλέπει ακόμη πιο επώδυνα μέτρα: "αφαίμαξη" των επιχειρήσεων, νέο πιο βαθύ "μαχαίρι" στις συντάξεις και αφορολόγητο μόλις στα 6.000 ευρώ.

Μεγάλες δυσκολίες θα συναντήσει το επιβατικό κοινό της Αθήνας για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ.

Και η ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, με παρουσία στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Χωρίς ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα μείνει η χώρα από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν προγραμματίσει οι ναυτεργάτες από 2 έως 4 Δεκεμβρίου.

Συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στις δομές Υγείας. Έτσι, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρύξει 24ωρη Γενική Απεργία.

Απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου αποφάσισε χθες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που, για τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά ζητήματα.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.

Τη συμπαράστασή της στην Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, μετά την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ στον τηλεοπτικό σταθμό TRT για τις νέες απολύσεις δημοσιογράφων.

Άρθρα
Produced by