απεργίες

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του η «θύελλα» αντιδράσεων, που έχει «ξεσηκωθεί» από Αριστερούς Βουλευτές και συνδικαλιστές, για την πώληση του 40% παλαιών και νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, την ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι σε αδιέξοδο.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας προειδοποιούν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο για πώληση μονάδων λιγνίτη της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της ΕΚ εκτίμησε ότι «οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, το φορτίο που θα σηκώσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από τα σκληρά μέτρα θα οδηγήσει την χώρα σε κάλπες».

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Εικόνες χάους επικρατούν από το πρωί στους δρόμους του Λονδίνου, με τους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να είναι αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα των δύο τελευταίων δεκαετιών εξαιτίας 48ωρη απεργίας των μηχανοδηγών του νοτίου σιδηροδρόμου, με τους εργαζόμενους να κατέρχονται σε κινητοποιήσεις λόγω της μακροχρόνιας διαμάχης με τη διοίκηση της εταιρίας σχετικά με το ποιοι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για να ανοίγουν και να κλείνουν τις πόρτες των τρένων.

Τρία είναι τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα στη διαπραγμάτευση Αθήνας- δανειστών, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συνομιλιών.

Έγκλειστος από τον Νοέμβριο ο Ντεμιρτάς, θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησής του.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη σε συνέντευξη του και η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για αποκάλυψη των θέσεων της ΝΔ.

Αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των εταίρων, αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργούν για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα «κόκκινα» δάνεια, έχουν αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι θεσμοί, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο στην ελληνική κυβέρνηση.

Κατηγορηματικά αρνητικοί ως προς τις προτάσεις, που τους παρουσίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στη συνάντηση, που είχαν στο Hilton την Πέμπτη. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, τα μεγαλύτερα "αγκάθια"¨στη διαπραγμάτευση εντοπίζονται στον κατώτατο μισθό και πώς αυτός θα διαμορφώνεται, τις ομαδικές απολύσεις και τον τρόπο λήψης αποφάσεων για τις απεργίες.

Άρθρα
Produced by