αποδειξεισ 2012

Με νέα επικριτική στάση έναντι των πολιτικών της Τουρκίας ως προς την ελευθερία της έκφρασης επανέρχεται η ΕΕ στην... ανοιχτή κόντρα με την Άγκυρα.

Στο δικαστικό «μέτωπο» συνεχίζεται η διαμάχη για το ξενοφοβικό μέτρο του Αμερικανού προέδρου που έχει «παγώσει» μέχρι νεοτέρας.

Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνονται ενδεικτικά μεταξύ των δαπανών που θα εξαιρούνται από εκείνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο μέσω του «πλαστικού χρήματος».

Στην προσαγωγή ενός 26χρονου τυνήσιου προχώρησε η γερμανική αστυνομία, για συμμετοχή στην επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Από την Κυριακή οι φορολογούμενοι έπρεπε να ξεκινήσουν να «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο με πληρωμές μέσω καρτών και άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Οι τράπεζες προτείνουν τη φορολόγηση των αναλήψεων μετρητών, ως ένα μέτρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής! Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» σύμφωνα με το σκεπτικό των τραπεζών, «τα μετρητά διοχετεύονται σε μεγάλο βαθμό ή μπορούν να διοχετευθούν εύκολα, στη «μαύρη» οικονομία.Με το φόρο, θα μειωθούν οι αναλήψεις”.

Οι ένοπλες δυνάμεις που μάχονται κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ προέβησαν σε χρήση χημικών όπλων κατά των δυνάμεων του συριακού στρατού στο Χαλέπι, ανακοίνωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης, τονίζοντας πως η ρωσική πλευρά έχει στα χέρια της στοιχεία που αποδεικνύουν τον εν λόγω ισχυρισμό.

Οι δηλώσεις του Ντόναλτ Τραμπ κατά το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ για τις αμερικανικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου όπου είχε δηλώσει "θα το σκεφτώ αν θα αναγνωρίσω το εκλογικό αποτέλεσμα" συνεχίζουν να είναι ψηλά στην προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον, η οποία χαρακτήρισε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών ως "πληγωμένο χαμένο"

Με τον όρο "εναλλακτικά γεγονότα" αναφερόταν στην έκφραση που χρησιμοποίησε η Κέλιαν Κόνγουεϊ, μια από τις στενότερες συμβούλους του Τραμπ.

Σχετικά με την καταγγελία ότι έλαβε μεγάλα ποσά ως αμοιβή σαν κοινοβουλευτικός συνεργάτης του συζύγου της, χωρίς να έχει εργαστεί πραγματικά.

Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης, περιλαμβάνονται ενδεικτικά μεταξύ των δαπανών που θα εξαιρούνται από εκείνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο μέσω του "πλαστικού χρήματος".

Με μισοάδειες τσέπες υποδέχτηκαν το νέο έτος οι έμποροι, με εντελώς άδειες θα το αποχαιρετήσουν, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, το 2017 σχεδόν το 60% των εισοδημάτων τους θα το "ακουμπήσουν" στους φόρους-φωτιά, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών για τα αιτήματα των ΑμεΑ σχετικά με εξαίρεση τους από την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε πως τα άτομα με αναπηρία άνω του 80% εξαιρεθούν από το μέτρο.

Από το 2017 θα υπάρξει ο καθορισμός του αφορολόγητου ορίου με τη χρήση πλαστικού χρήματος, όπως θα προβλεφθεί σε νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, σύμφωνα με διαρροές που έκαναν την Τετάρτη στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Την επιβολή προστίμων σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από το καθεστώς ΦΠΑ και σήμερα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόστιμο στην περίπτωση που εντοπιστούν από το φοροελεγκτικό μηχανισμό να μην εκδίδουν αποδείξεις σχεδιάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών.

Άρθρα
Produced by